Mediamäklarna ljuger!För några minuter sedan så ringer det upp en säljare som vill att vi ska vara med på en menytavla på en golfklubb i närheten. Hon informerar mig om följande:
- 350 besök om dagen.
- De har öppet året om
- Ytan delas med 12 annonsörer

Jag ber att få återkomma till säljaren för att ta ett annat samtal. Efter detta så ringer jag upp golfklubbens restaurang och frågar ifall de kan bekräfta den informationen jag har fått.

Följande information får jag denna gång.
- 150 besök om dagen.
- Säsongsöppet mellan påsk till och med september.
- Antal annonsörer på ytan har skiftat.

Jag ringer upp säljaren och ber henne förklara varför hon håller sig med osanning? Hon blir förbannad och säger att hennes chef ska ringa upp mig. Det roligaste av allt var att hon lämnade 8 referenser som hade köpt reklam på den aktuella golfklubben.

Jag ringde några av dem och berättade om de riktiga siffrorna. Kom ihåg att aldrig lite på mediamäklarna i Borås!!!

01
Detta ville säljaren ha 3 000kr för. Brutto var 8 000kr

Kommentarer
Postat av: Anonym

Dem ska bara ha det!

2009-04-06 @ 17:53:56
Postat av: Alexander

Exemplet nedan har jag stulit från en annan sida. Själv har jag inte lika starka känslor om saken, även om jag irriterar mig på alla som alltid skriver dem istället för dom på bloggar och forum.Fel:

Dem är inte kloka.Rätt:

Jag lovar att döda de idioter som inte kan använda personliga pronomen. Förmodligen genom att hugga huvudet av dem.Personliga pronomen heter det alltså för er som vill verka skitnödiga. Regel ett säger att en mening aldrig kan inledas med “dem”. Därför är det första exemplet fel. Nästa regel säger helt enkelt att “de” används om subjekt och “dem” om objekt. I den första korrekta satsen är jag objekt och således är idioterna subjekt. Eftersom de/dem används om tredje person, pluralis får vi “…de idioter…”. Nästa sats syftar ju på idioterna som ska få huvudet avhugget varför de blir objekt och “dem”.

2009-04-07 @ 09:40:13
Postat av: Alexander

Tips 2"They" och "them"Kan du engelska så kan du antagligen skillnaden på "they" och "them", och kan du det så kan du tänka att "de" är "they", och "dem" är "them".

Så, om du då är på väg att skriva "var är dem?", tänk då på engelska så hör du hur värdelöst det låter: "where are them?".

Lätt som en plätt.

"Jag" och "mig"Det andra knepet är att ersätta "de" med "jag" och "dem" med "mig". Hör själv:

"känner du jag?" = "känner du de?" = FEEEL

"känner du mig?" = "känner du dem?" = RÄTTSå, nu vet du skillnaden på "de" och "dem". Och om du ändå inte fattar så använd "dom" istället.

2009-04-07 @ 09:45:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback