Palace Vimmel från helgen


Marie                            Tjoffe                                      Carro

-Tjoffe.com

Ååå, ännu längre väntetid!Jag trodde att jag skulle få mina glasögon i torsdags. Men det var fel...de skickades från Italien då! Så stod det på Fedex hemsida att de skulle komma fram idag. Så idag gick jag in på deras hemsida igen och kolla mitt tracking-nummer och då står det "Lämnat FedEx kontor Paris, France Jul, 20 2008. Beräknad leverans Jul 22 2008 via 6pm". Betyder det till sverige kl 18:00 eller destinationsadress Söderköping kl. 18:00? Tricky, tricky.

 


image100

ÄÄÄntligen!

Dear Customer,
we are pleased to confirm the shipment of your order with Fedex Courier.

This is your tracking number 977*************, you can use it to check the status of your shipment on Fedex website, www.fedex.com.


Usually the tracking number is registered by Fedex site in 12/24 hours.


For any further information don't hesitate to contact us.

Kind regards.

OTTICANET.COM

-

Detta betyder alltså att mina glasögon är skickade och kommer att komma inom 1-2 arbetsdagar! Yeehoo!

-Cate

Usa Nästa!

Vi har ju pratat om att dra till USA efter sommarjobben och jag hittade skitabilliga biljetter på British Airways. 3000 för en biljett!! Är inte det asabilligt. Från Sthlm, mellanlandning i London och sedan till NY. När jag angav mina sökalternativ angav jag 2 vuxna personer så det finns ju en chans att det var två personer inräknat i det priset...men det är väl knappast troligt?

Hur billigt åkte, ni Cash & Epmza!

http://www.houseandwedding.blogspot.com/ uppdaterades igår!

image100

Stekarskolan med Tjoffe och Carl

Jag har tydligen satt spår hos Alex Schulman. Så jäkla nöjd!


Del 1Del 2


-Tjoffe.com

Födelsedagen!

Födelsedagen började med frukost på sängen och en flaska Dom P:a, så nu har jag årgångarna 1998, 1999 samt 2000, tack för det gulle! Sedan fortsatte jag med tårtan och förberedelserna inför kalaset! Jag sprang som en tok hit o dit och var stressad som en ekorre! Jag säger bara en sak och det är - Jag ska aldrig mer anordna en fest själv igen. Jag glömde ju typ bort hälften. Ohållbart när man har så många gäster! Tack-och-lov fanns ju Allehandro där som bärhjälp men han var ju tuvngen att jobba också! Men jag hade kul sen när festen väl var igång och det var roligt på palace med. Jag var inte full heller vilket var skönt, annars hade jag nog somnat eller något!

Men i det stora hela var jag helt klart nöjd! Tack alla som kom och tack för alla presenter! Här följer lite bilder som CalleB tagit:


Bättre än Cash himself, jo det är sant!


Mats!


Det blev mycket såpbubblor! Tack Anna!


Visse tyckte att de var goda!


Nemen...är det inte tjoffe.com i egen hög person?

Vad gör knäpptanten?


Pusskalas!


Fina tårtan eller hur!?

Tack Calle för alla fina foton!

image100

Twins by Birth No.26

 

          Victoria Carlsson (Grotharnas Vän)             Miranda Kerr (Victorias Secret-modell)

image100

Vind i seglen för ny klädsajt

Från idé till full verksamhet har det gått fort. För cirka ett år sedan satt de två vännerna och spånade.

http://nt.se/soderkoping/artikel.aspx?articleid=3891119

- Vi har ofta olika diskussioner, om affärsidéer och projekt. Då kom vi på att det inte finns någon ordentlig sida för seglarkläder, säger Christoffer. Vi tyckte inte att det fanns någon som gjorde det här bra. Vi ville göra något med en tydlig linje.

 

Efter en rad efterforskningar, samtal med leverantörer och kundbesök lanserades seglarshoppen.se i slutet av maj. På hemsidan kan man beställa dam -, herr - och juniorkläder, våtdräkter, flytvästar och accessoarer från fem ledande märken. Segling handlar mycket om image.

 

- Man förknippar segling med positiva upplevelser, det har vi gratis, säger Ulrik.

 

Goda vänner
Ulrik Hollman och Christoffer Sjögren lärde känna varandra för cirka 7 år sedan. Båda sommarjobbade på Stegeborgs Hamnkrog, som haft stor betydelse för dem. De är goda vänner med ägarna, och beskriver krogen som "ett andra hem".

 

- Vi har sett vad man kan göra här, hur saker och ting kan utvecklas, säger Ulrik. Det är inspirerande. Från början var här en liten kiosk, nu är det en fullgod restaurang som man har fler planer på att utveckla, till exempel sjöbodar. Det går att förändra det man har.

 

De tittar på hur andra lyckats med sin försäljning på nätet, och överför en del på sin egen verksamhet.

 

- Man behöver ju inte uppfinna hjulet igen, säger Ulrik.

 

Målet är att förenkla för kunden, tillföra information om storlekar, färger, tvättanvisningar och mått. Även själva beställningen och leveransen ska gå smidigt. Den personliga kontakten är också viktigt för killarna.

 

Christoffer är ursprungligen elektriker, men har arbetat med olika projekt hela livet.

 

Redan som tolvåring visade han entreprenörsanda genom att starta ett dj- företag, som spelade på fester, bröllop och andra tillställningar. Ulrik pluggar till ingenjör och civilekonom, och har även han drivit igenom ett kajakprojekt där han paddlade 85 mil.

 

Knutit kontakter
- Jag har inte alls seglat mycket, men jag gillar att starta upp saker, arrangera och ha mycket att göra, säger Christoffer. Vi kompletterar varandra bra. Vi tittar kritiskt på allt, men på ett positivt sätt. Bara man tror och satsar så funkar det mesta, säger han.

 

Under sommaren åker Seglarshoppen runt på olika tävlingar och event för att visa upp sig. Redan har de knutit band med seglarklubbar runt om i landet. I Stegeborg kommer de synas en hel del, där båten som bär deras logga ligger, med hopp om god vind i seglen.

Snott ur NT

- Tjoffe.com

Fortsättning på Helvetesdagen

- Tåget är sent, detta innebär att jag blir sen till min lunch.
- Jag får ett tråkigt samtal. Som jag befarade i tidigare inlägg.
- Sossarna har börjat strejka så det går inga bussar i Stockholms län. Facket är det värsta jag vet!
- Eftersom bussarna inte går får jag ta taxi till Fredrik det kostar 150:- sedan upptäcker jag att jag har glömt nycklarna hemma i Norrköping och får ta taxi tillbaka taxi tillbaka till stationen igen!
- Leverantörerna lyckas fortfarande inte skramla fram mina paket och detta betyder att jag måste jobba imorgon igen.
- Finns inga platser på tåget hem och jag får sitta brevid en galen 5 åring med talfel och damp och en pensionär som inte kan äta mat utan att sätta i halsen en gång per minut!

Hur ska denna dag sluta!?

- Tjoffe.com

Edit: Nu är det någon jävla idiot som ska ta livet av sig framför tåget... Hur svårt ska det vara? Gör det hemma i badkaret eller någon annan stans än på SJ-spåret!!!

SJ Suger!

Skärp er nu för fan! Passar ni er inte djävligt noga kommer snart Moderaterna att avskaffa ert monopol så det är bäst att ni är djävligt bra på det ni gör!!! Annars kommer det att gå för er som det gjort för exempelvis SAS och alla nya privata järnvägar kommer att skratta hela vägen till banken tillsammans med RyanAir!

Sådeså Mo-Fo's

Vi på tjoffe.com tollererar INTE att bli ignorerade!

image100

SJ Helvetet!

Hej SJ!

Jag pendlar varje dag med X2000 mellan Norrköping och Stockholm och nu börjar jag ärligt talat tröttna på alla förseningar. Med de hastighetssänkningar som finns längs sträckan är restiden aldrig 1.16, som SJ påstår utan snarare mellan 1.20 och 1.30. Tillsammans med de längre förseningar på mellan 20 och 50 minuter som inträffar ett par gånger i veckan innebär detta förseningar på sammanlagt drygt två timmar varje vecka. Jag föreslår att SJ omedelbart

a. slutar påstå att restiden Stockholm-Norrköping är 1.16
b. ger rabatterat pris på årskortet så länge som de dagliga förseningarna fortgår.

Jag har varit i kontakt med SJ två gånger om detta ärende och aldrig fått ett svar. Första gången via ett formulär på hemsidan och andra gången så ringde jag in till Er kundtjänst som lovade mig att återkomma inom kort. Detta var över en månad sedan.

Mvh, Christoffer Sjögren

- Tjoffe.com

Birthday Party

Så på lördag ska jag ju ha födelsedagsfest som de flesta i min närhet hört talats om! Jag fyller inte jämnt jag vet, men jag fyller ju inte jämt heller så jag tänkte slå till med en fest ändå!!!

Festen kommer att ta plats i Ankeborg runt kl. 18:30! Tyvärr är det ju så att Ankeborg är världens ände och alla kan inte ta sig ut hit för att stadsbor har oftast varken körkort eller bil. Därför så kommer det att Kl. 18:00 gå en fet, vräkig lyxbuss, variant Mercedes, ifrån Skvallertorget i Norrköping för att sedan ta er till Ankeborg. Beräknad ankomst - 18:30/18:45. Där efter blir det lite grillning. Vi står för potatisgrejer, sallad & grillar...samt välkomstbål. Du fixar resten! Det kommer att finnas musik och ballonger!

Planer på en övernattning fanns men det verkar lösa sig som så att alla kommer att kunna köras in till stan igen!

OBS-VIKTIGT!
Merca-bussen har 8 passagerarplatser, 10 st. om man klämmer in några fler stolar, 13 st. om man tjockar ihop sig! Christoffer Strandh, mina gamla parallellklassare har även ställt upp som "designated driver" och kan alltså köra 4 personer i sin bil. Har DU en bil och skulle kunna tänka dig att köra ett sällskap uppskattas detta väldigt!

Kl. 23:30, eller runt där ikring, tänkte jag att vi dra in mot stan igen för att dansa lite, eller någon annan valfri aktivitet! Maila gärna om önskemål!

Kommer du, skriv gärna en kommentar på inlägget med ditt namn. Har du redan sagt till mig att du kommer behöver du inte skriva ditt namn! Clas & Mathias?

Ja, just det! Glömt inte att gratta Anna Groth som fyller 19 år dagen innan mig alltså den 4e på fredag!

Tjing-pling

image100

Helvetes dag!

- Blev väckt av någon vid 05.15
- gick upp 07.30 när klockan ringde för andra gången
- upptäckte at mjölken hade gått ut
- Gick ut till bilen och upptäckte att jag fått 450:- i p-böter pga städdag
- Jag var tvungen att städa min extralägenhet i Vilbergen. Byggaren hade slarvat lite.
- Var tvungen att sätta mig på x2000 till Stockholm
- Tåget var självklart försenat!
- Tåget stannar givetvis ett par gånger på vägen och får starta om.
- Det var slut på platser så jag fick sätta mig i bistorn.
- i bistorn sitter det en massa barn och härjar, inte nog med att de är barn - de är danskar också
- Det ligger en neger(eller måste jag säga "mörk man"?) och snarkar högljudt brevid mig.
- Kaffet var riktigt blaskigt i bistron
- Två av mina leverantörer av supit ihop våra beställningar och skickat fel grejer

Detta är vad som har gått fel fram till klockan 11.00 och då har min dag inte ens börjat.

Jag väntar på ett allvarligt besked från en närstående och ska visa upp min lägenhet för mäklaren. Nu måste väl ändå min dag vända!

- Tjoffe.com

Min B-day!

Om exakt 3 dagar, 5 h & 50 minuter fyller jag år! 22 år...var tog åren vägen haha!

Jag vet att jag för länge sedan skrev ett inlägg om vad jag önskade mig och det innehöll bara rosa saker! Ska se om jag kan hitta det igen (letar)...hmm...

Parfym - L'Occitane - Cherry Blossom
iPod - Apple - Rosa Nano
Champagne - Dom Perignon - Vintage Rosé
Presentkort - SF - Biobiljetter

Parfymen har jag redan köpt då jag insåg själv att den bara gick att få tag på på NK (typ). Den rosa nanon känns lite onödig då jag har en fungerande iPod. Dompan är nog redan inhandlad då jag såg en påse från systemet och Sander sa "ooooj neej, titta inte i den"... diskret liksom haha! Kunde lika gärna sagt att den var till krogen eller något... såå vad har vi kvar... biobiljetter! Ja det skulle behövas men när har jag tid att gå??

Jag sa till pappa att jag önskar mig pengar till att starta mitt egna företag och till lillbrorsan presentkort på Parfymeri L. Annars vet jag inte... presentkort på Cissis Skin & Beauty kanske.. har hört så mycket bra om dem och de verkar vara asbra för när jag och Sara täntke gå dit och boka tid var hela sommaren helt fullbokad = ingen tider innan augusti... crap!

Nu har jag name-droppat Cissis skin & Beauty så mycket på bloggen att jag borde bli sponsrad... söker man på det kommer till-och-med bloggen upp på google!

Men det jag önskar mig mest av allt är detta set med ringar från Tiffanys... en en resa till New York såklart! Från you know who!


Annars är det väl inget speciellt.... JO!! Att Ulrik ska ha en fet födelsedagsfest på Nyår!

Men sen inget mer!

Kram

image100

Sommar & SolOch snart börjar jobbet igen! Det vill säga kl 12:00! Inte mig emot iof...jag älskar pengar, haha!
Eller jag älskar att man kan handla med pengar...eller jag gillar pengar med! Det är därför det verkar så kul att jobba på bank! Sitta & räkna pengar hela dagarna! Ain it so Sara!!

Med två löner i rad har jag hjälpt mig själv att uppdatera min garderob och jag har bara gjort 3 *felköp av totalt 19 plagg på 2 månader! Men det kändes helt rätt! Innan dess hade jag inte köpt något sedan sommarplaggen till Thailand och alla mina jeans var trasiga så det var verkligen på tiden för en uppdatering!!

Jag är så nöjd!

*Felköp = använt plagget 1 gång eller färre (Men det har ju bara gått två månader så vi får väl se)

image100

Det skrivs visst om mig!?

I fredags när jag var ute så kom Palace barchef Husco framt till mig och sa att någon har skrivit om mig på deras hemsida. Jag är rätt övertygad om att det är någon vän till mig som har genomför detta. Någon som kan framföra ett erkännande? :)

Ett inlägg på Palace Exclusive:Mitt svar:


-Tjoffe.com

Undra hur många...


...vimmelbilder jag har varit med på genom åren?

Kanske 80st? Detta ovan är från Palace i fredags.

- Tjoffe

Inte helt missnöjd med livet!


Om jag någon gång ska söka jobb så ska jag lätt använda mig av denna bild. Det känns nämligen helt rätt!

-Tjoffe.com