lumpen söker snygga tjejer!

Fick precis ett mail från försvarsmakten om att dom har fått massor av ovanliga frågor sedan dom satte upp sin nya rekryteringsida http://lumpen.nu/snyggtjej. De ville i alla fall att jag skulle svara på dessa frågor och det har jag gjort här nedan.


- Marschera i högklackat - går det?
- Jajamän. Det är inga problem att marschera i högklackat. Med Kronans högklackade kängor klarar du av flera mil, och vår övningsmarsch längs kända shoppinggator kommer du snabbt få in rätt stil.

- Men, om jag får mens då?
- Det är helt okej att få mens, vi räknar till och med att ni får det. Då är det bara att ta några dagar ledigt. Vi har enklare tjänster som ni kan göra, såsom vakttjänst (läs mer om vakttjänst nedan)

- Raka benen i duschen?
- Det är inga problem, men tänk på att göra det bra, för sånt inspekteras alltid av ert närmaste befäl.

- Vad har ni för hudvårdsprodukter och liknande?
- Många tror att Kronans hudvårdprodukter skulle vara av dålig kvalitet, men det är en gammal kliché, numera provar vi våra produkter på djur precis som de större skönhetsinstituten från Paris. Vi har Kronans nagellack, Kronans läppstift, Kronans bindor med vingar och så vidare.

- Vad innebär vakttjänst för snygga tjejer?
- Under en vakttjänst kan ni göra samma saker som killarna gör när de har vakttjänst, dvs fixa naglarna och prata smink.

- Smäller det inte högt när man skjuter?
- Nja, det kan smälla en del, men ingen fara, vi fixar hörselskydd och ser till att ingen pangar i närheten av dig.

- Måste man äta ärtsoppa på torsdagar?
- Nej, vi fixar en näringsdrycksyoghurt eller nåt liknande till dig.

- Man hinner väl se på Sex & the City, va?
- O, ja. Alla snygga tjejer placeras i en pluton som aldrig har övningar eller liknande trams under Sex & the Citys sändningstid, och gäller även för repriser.

- Silikon, är det ett problem?
- Här i armén ser vi inte problem, vi ser lösningar. Har du opererat brösten behöver du bara visa upp en lapp från din plastikkirurg så slipper du göra armhävningar, vi hittar på nåt annat istället.

- Hur lätt är det att få permission för speciella saker?
- Fotograferingar, spa-helger och lite ledigt för att fixa en tandblekning brukar vi i lumpen alltid vara generösa med, i alla fall har vi varit det när det gällt utbildningen av killar, så det finns ingen anledning att tro att vi inte skulle vara det mot tjejer heller.

- Vad gör ni för att se till att inga sexuella trakasserier förekommer inom armén?
- Det är en myt att det skulle förekomma sexuella trakasserier inom armén. Här är alla vänner.


viktigt meddelande till alla som inte sett sjätte sinnet!

Bruce Willis är död men vet inte om det!!!

Och så var den filmen förstörd

BURN!


Här har vi Coca Colas nya energidryck som landserades för någon vecka sedan. Denna ska bli lika mycket "less is more" som Red bull och kommer kunna vara med och slåss om första platsen.

Jag får nog ta och testa den till frukost imorgon.

Tjoffe träffar Bingo

145737-61
Hittade den här bilden på Stureplan.se

Mitt livs sämsta investeringar

-Ett par ljusblå Linser
Fick för mig att det skulle vara fint och genomgick synundersökning hornhinne tester och allt för 1200:- för att sedan stå hemma framför spegeln i 45 minuter och försöka sätta in dem. Det blev att jag använde dem på en förfest sedan så slängde jag dem.

Någon av mina fyra datorer
Eftersom jag tänker att mycket i livet kan vara bra och ha så investerar jag ofta och gärna i nya teknikprylar.  Så av en slump har det blivit så att jag har 3 laptoppar och en htpc. Vad jag vet så är jag bara en person och hinner bara sitta vid en dator i taget. Med andra ord en dålig investering

Någon av mina tre mp3 spelare
Hade 4st men gav bort en till lillen som var jätte snäll och lät mig bo hos honom för ett par månader sedan. Jag ska förövrigt besöka honom så fort jag har blivit frisk, detta besök är något som jag har skjutit upp alldelles för länge. Ursäkta Lillen! I alla fall så är 3 ipodar och 1 mp3 i mobilen alldelles för många.

En svartvit handdator
Köpte den för 3000kr när jag gick i 7an och använde den i 3 veckor tills jag insåg att jag inte planerade mitt liv och då inte heller behövde någon digital kalender.

40 shots på bowlinn
Köpte in två shotsbricker á 20st shots på Bowlinn i Söderköping. Dels var det en dålig investering för att jag inte kunde alla själv och dels för att de kom upp 2 timmar senare utanför Bowlinn vid sidan av en veranda. Detta var min första och enda dåliga krogkväll.

Har ni gjort några dåliga investeringar? Skriv då en kommentar!

Fannie 19år

http://img204.imageshack.us/img204/2884/egogirl3ol.png
Jag gick på stan och försökte komma på något roligt att ge Fannie på sin 19års dag. Det första som kom upp i huvudet var en sådan där "clone a willy" alltså en sådan som man gör en exakt kopia av en manlig kroppsdel. Det fick jag dock inte köpa för hennes pojkvän Jonas. Till slut kom jag fram till att den bästa var att köpa något som hon aldrig skulle köpt annars.

Jag kom fram till att Carolina Gynnings bok skulle hon aldrig valt att läsa själv och inte heller Filip och Fredriks Två nötcreme och en moviebox är något som hon har läst.

Klippt och klart som Carolina skulle sagt.

Konstnär?

145737-60Wacom Graphire4 Classic Digitaliseringsbord
I helgen så inhandlades också ett digitalt ritbord för att underlätta jobb i photoshop. Jag är mer nöjd med mitt ritbord än min ihopslaffsade bild. Alex, detta är den perfekta födelsedagspresenten till Catrin.

Helgens ShoppingEtt par italenska Nudie thin Finn indigo coated jeans
Tight modell, med långt ok som gör att man får ett schysst häng på en smal byxa med tight fotvidd.

En Gant indigo Twill Shirt
En slimad skjorta ur Gants Rugger collection.

Vår tids pizzeria-stammisar


Jag skriver detta inlägg med stressen i halsen för jag håller på att förebereda en tung presentation för morgondagen som jag verkligen vill göra bra ifrån mig på. Detta betyder med andra ord, räkna med felstavningar och diverse gramatiska fel.

I lördags efter en sen natt på Otten gick jag och Jonas och tog en bakfyllepizza. Jonas kände till något bra ställe som han ofta brukar luncha på. Vi gick in och jag får en deju av hur en Norrköpings pizzeria ser ut. Precis innanför sitter de halv alkade medelålders och bara sitter. Någon kanske har en öl framför sig men det flesta sitter där som om det vore någon ungdomsgård.

Här kommer en hissnande genneralisering av dessa tragiska människor
Dessa människor jobbar alltför ofta på en fabrik eller går på socialamedel. De har också ofta namn som Ronny, Tommy, Sverre, Bosse, Ray, Anita, Siv, Barbro eller möjligen Glenn. Någon gång under vintern brukar de ta en veckas visit på kreta eller någon annan av de kortväga chartermål som finns att erbjuda.

Pizza alkisarna är inte heller blyga att berätta inför en fullsatt pizzeria om hur mycket de spydde när det vart magsjuka och skulle ut på någon guidad tur på en båt.

De sitter fram till 22 nästan varje dag och drar i sig 3-4 starköl för att sedan gå hem till den inrökta 2an i Ektorp där de har bott sedan 77. Under helgerna så börjar denna ritual redan strax efter klockan 11 och då dricks det gärna en Mariestad på halvliters glasflaska.

Vad är detta för liv? Sedan är från om mitt liv är mycket bättre? Mitt svar är ja. Vad tror ni att deras svar är?

39.5 C feber

Jag orkar inte uppdatera. Lovar att det blir uppdaterat imorgon.


Jag börjar bli gammal!

En gång i tiden när jag var ung så klararde jag lätt av en hel helgs festande utan att bli det minsta sliten. Men nu på äldre dagar så blir jag bakfull och pallar inte med en fredag&lördag längre.

Denna helg ska jag trotsa min stofiliska kropp och ta mig an en två dagars. Ikväll blir Otten för hela slanten med Snygg-Karin, Jenny och Jonas. Imorgon fyller Fannie 19år och då ska skumpan flöda.

Ni som sitter och hemma och tycker att jag är tragisk person som har varit ute 26 veckor i rad kan jag gott känna sympati med. 26x700=18200:- kunde jag gott gjort något vettigare för. Men jag har träffat så mycket folk så det finns inte!

Saker man kan göra för 18200:-

- Åka till Thailand
- Köpa en Saab 9000
- Köpa 50 månders SL kort.
- Köpa en 3a i Finspång
- Äta 433st Big mac C/O
- Festa på krogen och åka taxi i 26 veckor.


Skumpa

http://www.lvmh.com/images/left/2006DomPerignon-Vintage98-L.jpgSom mina kära vänner vet så är jag lika svag för skumpa som jag är för blondiner. Detta är livets vatten! detta otroliga bubbel är oslagbart. Det finns inget som kryddar en kväll så mycket som en flaska med bubbel.

Det finns dock några nakdelar med att dricka skumpa:

- Det är så gott att man får i sig några fler glas än vad man behövde
- Man blir tagen för att vara en brat och att det är pappa som betalar.
- Man får groggluder på halsen
- Folk som gärna hade suttit med en egen flaska kollar snett och pratar skit bakom ens rygg
- 1000:- för 8 minuters nöjeVarför dricker man skumpa då? Jo det är för att det är så otroligt gott och man blir så glad! Vilket väljer man...

...dricka en storstark och äta jordnötter?

...dricka Dompa och äta färska jordgubbar?

Jag refererar allt i Stockholm till Monopol!

Bilden “http://home.no.net/spilluk3/monopol.gif” kan inte visas, då den innehåller fel.
För 3 månader sedan så visste jag inte mer om Stockholm än jag visste om Monopol. Detta har lett till att jag refererar allt i Stockholm till Monopol.  Följande saker har Monopolskadat mig:

 • Jag tror Strandvägen skulle vara billigare än City
 • Jag tror att man kan köpa en hel gata för 8000:-
 • Jag tror att jag ska behöva betala lyxskatt
 • Jag tänker aldrig flytta in på någon gata som är i början av monopol
 • Jag tror att man kan bygga hotell på Stureplan för en småpeng
 

Det blir uppror när jag inte uppdaterar!

Anna(L)Nattis säger: (23.39.03)
hörru, Tjoff, hur går det egentligen med uppdateringen av min favoritblogg?
|Tjoffe.com| Jobbar säger: (23.39.11)
hehe
|Tjoffe.com| Jobbar säger: (23.39.12)
jag e slö
Anna(L)Nattis säger: (23.40.06)
dålig ursäkt, jag har ju suttit framför datorn hela dagen och bara väntat på uppdatering... hur kul tror du det känns egentligen?;P
|Tjoffe.com| Jobbar säger: (23.40.49)
haha sorry
Anna(L)Nattis säger: (23.41.13)
ja, det känns ju faktiskt inte alls bra!
Anna(L)Nattis säger: (23.41.26)
menmen, får väl vänta tills imorgon då!
|Tjoffe.com| Jobbar säger: (23.42.03)
Jag ska uppdatera nu
|Tjoffe.com| Jobbar säger: (23.42.06)
=)
Anna(L)Nattis säger: (23.42.24)
haha, låter bra det!

Mitt sommarprojekt!

http://www.globalcartrading.ch/img/autobilder/porsche/img/Porsche-Boxter-2006-1.jpg
Porsche Boxter

Jo jag har stora planer på att åka omkring i denna kärra under sommaren. Åka till Tyskland och inhandla en sådann och sedan köra nercabbat under sommaren och sedan kränga tidig i höst.

Groggluder!

http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/162602/2/istockphoto_162602_drink_at_sunset.jpg
Norrköpings uteliv har tydligen något helt unikt som inte alls finns lika frekvent i Stockholm enligt mina arbetskamrater. Detta är groggluder, tjejer som kommer och tigger om drinkar. I Stockholm får man tydligen vara glad om man får bjuda en tjej på en drink.

Men vi har dessa tjejer som går ut helg efter helg med ca 60:- på fickan för att betala entré och hoppas på att kunna få sig en gratisfylla på krogen. Får dom inte detta med automatik så börjar de istället tjata på väl utvalda offer. Jag har en tyvärr en tendens att bli deras offer.

Jag brukar väldigt sällan vara otrevlig mot tjejer, men detta får mig att bli lite småsur. Ett tydligt tecken på att det är ett groggluder som kommer fram och pratar med en är att dom glömmer att presentera sig och går direkt på sak istället.

Det finns däremot en hårfin skilland på vad jag accepterar och inte. Är det någon bekant som jag har hyffsad respekt för så händer det att jag bjuder på en drink. Men om jag skulle bjuda på alla drinkar som tjejer tiggde så skulle jag aldrig kunna unna mig själv något. Självklart så bjuder jag gärna mina vänner.

I fredags var det inget undantag på att det fanns groggluder på Otten. Jag råkade dock kläcka den dåliga kommentaren "Nej tack jag klarar mig ditt groggluder" två gånger för mycket. Fast frågan är ifall de blir mest arg på mig eller på dem själva?
The Holiday

http://www.canmag.com/images/front/movies20063/holiday4.jpg
Kate och Jack Black

Detta var en otroligt underbar film med både romans och humor. Denna gick upp i december men jag har inte haft tid att se den förens nu. Jag ringde Cate och Alex och undrade om de hade lust att ta en lite film eftermiddag. Svaret vart ja. Beväpnade med popcorn och läsk gjorde vi enré på filmstaden Norrköping.

Till min besvikelse så vart det en ovanlig film med Kate Winslet där för att i de flesta filmer hon är med i så får man en liten blick av henne nipple. Detta var ett undantag som dementerade min teori om att Kate inte tog några roller där hon inte fick visa sig naken. Litte Children, Titanic m.m.

En lite mindre proffsig var att vi såg micken i bild 2 ggr.

Filmen får 4/5 Tjoffar


Fredagens Utekväll!

Här kommer ett inlägg som skulle kunna bli en aningens långt. Det är alltså nu ni har möjlighet att plocka hem några poäng i språkpolis-tävlingen.

Det började med att jag satte mig i min kära kombi, pillade in farthållaren på 114km/h, riggade min telefon och och begav mig till Norrköping. Under 2 timmars bilresa han jag med 12 samtal till och en samtalstid på 1.59 timmar. Det visade sig att det vart Otten som vi skulle besöka.  I utgångsläget så var vi ca 15 personer men Tommy och Erik kunde inte hålla sig på vägen i torsdags så dom hade lite annat och stå i och Rille och Robban bangade ur.

http://www.tmsproductions.nl/tms-images/lasershow-01.jpgSå där stod/satt jag och hade en utekväll med 10 tjejer framför mig. Jag tänker att detta guldläge vill jag dela med mig av så det blir några fler samtal ringda. Alla var i fjällen eller på annan ort. Plötsligt ringer Jonas som tidigare har sagt att han ska ta det lugnt och ändrar sig vilket var otroligt tur för då var vi plötsligt 11 tjejer och jag och Jonas eftersom han hade med sin flickvän med.

Väl på Otten efter lite förkrök på Deli så visade det sig att detta var en toppenkväll! Bra stämning och det var bra folk sånär som på en tjej. Jag gjorde entre det lilla dansgolvet med ett följe av ett gäng med blondiner. En tjej knuffar till mig och säger åt mig att sluta. Jag fattar ingeting. Noll. Jag har inte träffat människan förut och jag vet inte vem hennes kompisar som hon står brevid henne är.

Jag frågar vad det är med henne och får till svar medan hon står och knuffar på mig ge upp bara, ge upp! Jag förstår fortfarande inte vad som har flugt i henne. jag frågar vad jag har gjort och hon knuffar till mig så jag slår i armen i ett räcke. Står där med ont i armbågen och väldigt förvånad över vad som har hänt. Jag har nämligen inte hamnat i bråk en enda gång på krogen tidigare och då måste ni lägga till att jag har varit ute varje helg sedan september -06.

Kvällen fortsätter och jag har riktigt roligt! Det blir nog Norrköping nästa fredag med. Fannie fyller ju 19 så jag ska ju endå ner den helgen. Någon som är på?

Språkpoliserna:

1.Alex 10
2.Ulrik 2
3.Groth 2
4.Milla 1


Kommentartoppen!

1.Catrin+Cate 80
2.Ulrik 62
3.Emeli+Empza 31
4.Smulan 30
5.Casse 26
6.Christian 16
7.Snygg-Karin 9
8.Pernilla 9
9.Alex 8
10.Karin 8
11.Frida 6
12.Mats 5
13.Pappa 4
14.Göte 3
15.Cilla 2

Cate har klamrat sig fast på första platsenm Casse har blivit nerpetad på 5de plats och Pappa har tittat in på listan.

Tjoffe Träffar Kändisar del 2

http://www.nyteknik.se/uploaded/image/2006/9/29/TeliaGunnar.jpgHelena Bergström
Nu kan jag bocka av två kändisar till på min kändislista.

Helena Bergström
stod utanför våran entré och plåtades inför "Se upp för dårarna". Jag gav henne en blick i hemlighet.

Gunnar i Telia reklamen satt brevid mig på buss 63 i fredags. Jag satt och sneglade på honom konstant.

Britney Gör en Martin Stenmark


Nu ska Britney göra som Martin Stenmark och raka av sig sitt hår och bäras ut på bår.

Tjoffe.com slår till igen!

När jag gick i gymnasiet så hade jag en hobby att prenumerera på massvis av tidningar. Det var allt från Cafe till DI. En liten sidohobby var att alltid adressera tidningarna till "Tjoffe Sjögren" "Direktör Sjögren" "VD Christoffer Sjögren" "Tjoffe Von Sjögren"

Tiden gick och jag växte upp och såg inget nöje med denna hobby, men nu på morgonen så fick jag ett ÅTERFALL! Jag läser Alex Blogg och ser ett erbjudanade att man kan prenumerera på tidningen Stureplan, jag rycker fram mitt VISA och beställer en prenumeration till Tjoffe.com på Närkesg. i Stockholm...

Ni får vara mina språkpoliser!

Bilden “http://www.umea.se/images/18.76fca796106926098687fff11097/flindstrom.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.
Ska jag ringa Fredrik?

Som Ni alla vet så är jag rätt så dålig på att skriva och att stava. Därför vill jag att Ni från och med nu agerar språkpoliser. Såväl minsta särskrivning som felstavning.

För varje rättelse Ni ger mig får ni en poäng. Den som har fått flest antal poäng den 15 mars kommer jag överlämna en biobiljett personligen.

Skulle det vara någon söt tjej som vinner så kan jag tänka mig att bjuda ut henne på en middag :)

Det plingar till på msn...

- [ Frida ] säger: (20.24.57)
Nu kan du få ditt hår spermanentat i
LONDON. Nu kan du bli spermanentad.
En exklusiv frisersalong i London tar 770 kronor gången för en hårbehandling med tjursperma.
- Ditt hår blir mjukt, tjockt och skinande, säger frisören.

Välkomna till Stureplan år 2007


Alla de andra ungdomarna kastade sig ut på dansgolvet och rörde sina kroppar till musiken. Min inte Christian. Han ville bara stå där mitt på Laroy med sin alldeles egna champagneflaska i famnen. Han stod där länge. I flera timmar stod han alldeles stilla och bara njöt. Han ville inte dansa. Han ville inte dricka. Han ville bara hålla i sin bamseflaska champagne. Och så vitt jag vet så står han där än, Christian, och omfamnar sin stora flaska champagne på Laroy.

Smulan skriver om Tjoffe:

Tjoffe.com = svin ?

tjoff
Detta är då Mr. Tjoffe.com

Glädjedödaren nummer 1 !
Han säger ju själv att han är ett svin å d kan jag ju hålla med om ibland, som till exempel när jag sitter och är otroligt lycklig över antalet läsare av min blogg, som förtillfället ser ut som såhär:

Totalt antal sidvisningar: 735     Totalt antal unika besökare (IP-adresser): 135


Och vad är det första man ser då sen då ? Jo, att Mr. Tjoffe.com har kommenterat och talat om:

Totalt antal sidvisningar: 7076     Totalt antal unika besökare (IP-adresser): 1102

Frågan är då om tjoffe.com är ett svin ( Fast han är trevlig, när han är onykter ;) ?

Playa Del Sol

Jag har just nu firat min alla hjärtansdag med att kolla på söndagens Playa del sol (Som för övrigt var underbart roligt!) och skicka ut två stycken mass sms till de berörda som möjligen skulle kunna gå ut på Otten med mig på Fredag:

Sms-1
"Jag firar min alla hjärtansdag med att skicka ut detta mass mess :)  - Utgång på Otten med förkrökpå något ställe fredagen 16de. Vore roligt om vi vart en hel drös. hade nice /Tjoffe"

1 minut senare skickar jag iväg detta

Sms-2
"Sedan så vi jag också önska Er en trevlig alla hjärtans dag! / Tjoffe"

Jag gör allt för att få valuta för min obegränsade telefon =)

Jan Guillou bror till Tommy Finkel?

Jan Guillou
Jan Guillou är sinnesjukt lik Tommy Finkel

Igår var Guillou med i ett herransliv. Jag satt 1 timme och kom på att hur tokigt lik han är Tommy i Stegeborg. Detta inlägg är väldigt dedikerat till mina kära Stegeborgsvänner ni andra förstår ju inte ett jota.

Så ni andra kan tänka på vad Guillou sa när han vart frisläpt efter 5 månader i isoleringscell:
-det finns två element för att ta sig genom ett sådant straff: "masturbation och hat"

Topp 10 i personer jag har som förebilder
 1. Filip Hammar
 2. Fredrik Wikingsson
 3. Alex Schulman
 4. Bingo Rimér
 5. Tobbe Trollkarl
 6. Fredrik Virtanen
 7. Joachim Posener och Thomas Jisander
 8. Anders Timell
 9. Anders och Måns
 10. Peter Settman

Så kom igen nu lämna lite kommentarer om ni är med mig eller emot mig!
edit: Detta är media personer som jag har som förebilder. Sedan så har jag 10 off scene personer som jag beundrar högt över dessa personer.

Min Chef läster min blogg!

Jo på fyllan så visade jag en bild från min blogg för min chef och en kollega. Vilket innebär att han troligen läser min blogg nu för tiden. Vem kommer inte ihåg en rolig adress som Tjoffe.com?

Jag står i alla fall för allt jag skriver här inne men jag vill pointera att en del grejer som jag skriver är med glimten i ögat :)

Jag lovar Er lästare att detta inte kommer att påverka den genomgående låga nivån på inlägg som jag har levererat hittills.

Cool


Darling - Hur Stureplanstjejens liv vänder

http://www.biotider.se/_Media/Filmer/31316_26b17aa6/poster.jpg
Michelle Meadows

Jo denna film handlar om Eva som är en Stureplanstjej som jobbar på Gucci butiken och och bor på Östermalm. Plötsligt så vänder hennes liv då hennes mamma flyttar utomlands. Eva får flytta till en liten 1:a på Gärdet vilket hon finner vara mycket olämpligt.

Den levde upp till de förväntningar som jag hade på den och lite därtill. Men det är ingen film man ska gå och se med flickvännen eller ett gäng med kompisar för att ha roligt. Jag vill säga att det är en perfekt vardagsrulle som är toppen.

Den får 3/5 Tjoffar

Hur min Lördag var ut emelis synvinkel

Vår vän Tjoffe hård-marknadsförde en utekväll för att att delvis fira hans födelsedag (antar jag), Grattis på födelsedagen i efterskott Tjoffe! Hela marknadsföringen började för en vecka sen och Tjoffe hade minutiöst förberett den stora utekvällen (för den som inte vet har Tjoffe ett väldigt hetsigt schema vilket gör att hans planering ofta ser ut ungefär så här: tåg från stockholm 2 h, 20 minuter till mamma och pappa, duscha 5 minuter, äta 5 minuter, umgås 3 minuter, 20 minuter bil till norrköping, förfest 43,5 minut, 7 minuter taxi till krogen osv...). Han skickade till och med ett fint brev till ägaren av nattklubben för att försäkra sig om att han kom in trots att han inte hade den rätta åldern inne.

Casse och jag hade inte riktigt bestämt oss för om vi var sugna på att gå ut (jag är nog en riktig party-pooper, gillar mera att sitta på en lugn bar, dricka vin/ öl och snacka). I alla fall var jag sugen på att bara gå ut och äta. Så Tjoffe med flera samt vi skulle gå ut och ta oss en bit mat. Casse velade dock in i det sista, då vi redan besökt Norrköping en gång den dagen (4 mil, enkel resa).

När vi var tre minuter från att sätta oss i bilen och åka ringer Tjoffe (okey, det var inte tre minuter kvar, det var mera, hade inte klätt på mig ännu. Men om vi skulle ha hunnit i tid, var vi tvungna att åka efter tre minuter!). Tjoffe meddelar att Mats och Marie inte skulle med då Marie blivit sjuk, Alex och Catrin skulle inte med då Alex är student (och allt det innebär) och Tjoffe själv kände sig inte riktigt bra, men stod och velade. Hur som, jag säger till Tjoffe att det är bättre att inte ta ut sig (eller iaf menade jag det) och vi ställer inte kvällen.

Så där stod vi, ursvultna klockan 21 och höll på att krevera av hunger. Vad skulle vi göra?

Det här är resultatet:
115029-18

Restaurang Skrivarudden bjöd på pasta carbonnara alá le Chef Emeli
med en flaska Chateau La Pierriere Côtes de Castillon 1996.
Mycket välsmakande!

Det måste vi göra om Tjoffe! ;P

Hur blommor kan bli något negativt

Jo det var nämligen så att i torsdags så vart det så att jag fick för mig att fylla år och hade "glömt" att säga det till någon. Men det visade sig iaf att någon hade fått reda på det och budat blommor till mig.

i min vardagsstress så vart det så att jag hämtade ut dessa precis på väg till ett möte på Stureplan och drog med mig dessa i en hast.

Så problem ett hur ska jag berätta för personen jag ska träffa att det inte är blommor till denna person. Det började med att när jag anmälde mig i receptionen så sa hon i receptionen "Jag kan ta dom och ge till honom". Jag får ta och berätta för henne att jag ska träffa en person och att jag inte jobbar som blombud.

Problem två blir när jag jag träffar denna person och blir tvungen att en än gång säga "Dom här e mina så glöm att du får dom"

Väl efter mötet så ska jag direkt vidare till invigningen av en konsthall eller vad man ska sammanfatta denna lokal på Östermalm som. Iaf så möter jag upp min sambo Karin som inte har en susning om att jag fyller år. Så jag säger att det bara var någon som hade budat blommor till mig utan anledning.

Korkad som hon är tror hon på mig och vi går till konsthallen. Väl inne så berättar jag för arrangören att dessa blommor är mina och att dom tyvärr inte är till honom. Jag grabbar tag i ett glas vin och börjar socialisera lite. Efter 5 min ser jag i min ögonvrå att den arrangörens fru står i fullfart med att packa upp mina blommor som jag hade ställt ifrån mig tidigare när jag hängde av mig min rock.

Går fram till denna kvinna och säger tyvärr dom där är inte dina och Karin går fram till blombuketten och läser på kortet där det står:

Grattis på Födelsedagen Tjoffe önskar mamma, pappa, Cilla och Milla

Karin blir sur på mig och frågar varför jag inte har sagt något.

Café Opera i fredags!

http://www.cocktailclub.se/images/pic_hawtin_cafe_opera_small_2.jpghttp://www.cocktailclub.se/images/pic_hawtin_cafe_opera_small_1.jpg
Det är här det händer!

Jo jag pratade lite tidigare här om att jag skulle äta middag i fredags. Middagen var i Gamla stan där det var jätte trevligt. Vid halv 2 hugget så tog vi tag i oss själva och tog en snabb promenad över till Café Opera.

Det visade sig att det verkligen var ett toppenställe. Släng dig i väggen Sturecompagniet! Lika härliga lokaler som på Sture fast mycket större och mycket och mycket mer folk

Så Café Opera tar hem priset över bästa nattclub i Stockholm för tillfället.

Min Modell "Sambo"

145737-59
Jag har en "Sambo" som ni alla vet. Fast vi har inget sexuellt förhållande så det heter nog combo eller något dyl. Vi bor bara tillsammas. Det har iaf varit många som har tjatat om en bild på henne och här kommer den!

Sveriges enklaste fjärr

145737-58
Galet simpel fjärr. Man har verkligen inte slösat på knapparna =)

Nu ska jag strax iväg på middag och sedan till Norrköping så fort jag nyktrat till

Puss hej! mer uppdateraingar kommer!

Sjukt stressig dag.

Så nu ska jag fira det med lite skumpa

Förlåt alla som inte har fått svar på sms som ni har skickat till mig. Jag är lite ur fas.

AlexSchulman.com

Det är sinnesjukt roligt att ägar till http://alexschulman.com har länkat direkt till min sida. Det betyder nu att ni har 2 olika val för att komma till min blogg

http://tjoffe.com
http://alexschulman.com

Mail till palace Alexander

Hejsan Alex,

Hoppas att allting är bra med dig. Jag vill minnas att jag har presenterat mig för dig i slutet av förra året. I alla fall så heter jag Christoffer ”Tjoffe” Sjögren och har jobbat på Stegeborg sedan 5 år tillbaka och känner Britt, Casse och Alex .

Nu på lördag så har jag tänkt mig att gå ut med mina vänner bland annat Casse och Alex. Problematiken ligger i att jag inte är 23 och så vitt jag vet så är det 23 hos Er på lördag. Alla mina vänner är över 23 det har aldrig varit några problem att hänga på i vanliga fall.

För en tid sedan så flyttade jag upp till Stockholm för att jobba på SFs Huvudkontor. Så jag skulle gärna vilja ha ett klartecken på att det är lugnt så jag inte står där 16 mil hemifrån och ingenstans att tag vägen?

Hur kan vi lösa detta?

För övrigt så måste jag berömma Palace party status. Som Stockholmare så blir det en del besök på Sturecompagniet och Solidaritet och inget av de två ställena har en chans mot Palace dansgolv! Jag ser verkligen framemot en toppenkväll!

Med vänlig hälsning
Tjoffe


Kommentartoppen!

1.Catrin 57
2.Ulrik 42
3.Emeli+Empza 27
4.Casse 26
5.Smulan 26
6.Christian 13
7.Snygg-Karin 8
8.Karin 6
9.Frida 5
10.Pernilla 5
11.Mats 4
12.Alex 3
13.Cilla 2
14.Göte 2

Med risk för att få sparken!

145737-57
Denna bild innebär en stor risk för mig. Det kan innebära att jag får spendera min sommar på sergels eller något annat hak.

Men Jag  gör detta för mina kära läsare! Alex hoppas du kan ta det med en klackspark.

Helena och Nina skrattade i timtal när Alex bjöd på sig själv på värmebänken 2005.

Jag är sjukt svag för tjejer i blå jackor...

Jo det är något jag har kommit underfull med på senaste tiden. Tjejer som har blå dunjackor gör mig lycklig! Dom bara finns där och ser söta ut. Det funkar lite så som tjurar blir galna av att se rött.

Jo jag vet att blå var förra årets innefärg på jackor men för min del så får Ni tjejer forstätta att ha förra årets mode på er. JAG BLIR LYCKLIG!

Night at the Museum + Parfymen

http://ffmedia.ign.com/filmforce/image/object/780/780936/night-at-museum-posterboxart_160w.jpghttp://www.trailerdownload.net/createthumb.php?url=posters/Perfume:%20The%20Story%20of%20a%20Murder/perfume.jpg&size=200&always=1

Tjoffe har varit och kollat på lite rullar nu igen. Igår så fick det bli Night at the musem med Ben Stiller som är en helt ok rulle. Riktigt rolig på sina ställen.
3/5 Tjoffar

Sedan idag så kollade jag på Parfymen - En berättelse om en mördare. Det var lätt en av de bästa filmen för detta år. Överaskande bra med en trollbindade effekt. Gå och se!
4/5 Tjoffar

Min minutplanerad helg

Jag har en sjukt hektisk helg. Om jag har räknat rätt så blir det ca 2 timmar som jag inte har något inplanerat och dom brukar ju lätt att gå åt till oplanerade aktiviteter så som mat och dyl. Jag ska först och främst ut på middag med min chef och en kollega. Sedan så fort jag har fått tillbaka mitt körkort (blivit nykter igen) så ska jag ta bilen ner till Norrköping på diverse aktiviteter.

Jag ska fortsätta att berätta senare ikväll nu ska jag gå på bio och se Parfymen.


Mardröms morgon!

Jo min morgon kunde inte börjat sämre än den gjorde. Det började med att jag klev upp vid 06.45 och duschade och gjorde mig i ordning för att gå till jobbet. Jag är lite smått förvånad över att Karin är uppe och påklädd.

Jag bor tillsammans med Karin som är en jätte trevlig modell (Inte min flickvän) men imorse visade sig att vara modell och att vara korkad verkligen går hand i hand. Ni kanske undrar varför? Jo det visade sig att Karin var uppe så tidigt för att hon höll på att tvätta och det sista jag säger till Karin innan hon sticker ner till tvättstugan är "Hejdå, jag kommer inte att vara här när du kommer tillbaka för jag sticker strax till jobbet" hon svarar "Okej, då ses vi ikväll då".

Jag går som sagt till jobbet eller rättare sagt jag tar t-banan. När jag är 20 min hemifrån såg ringer någon från dolt nummer till mig. Det visar sig vara Karin som påstår att jag har låst ute henne. Jag som precis är framme vid jobbet drar en djup suck och vänder hemmåt igen.

40 minuter försend anländer jag till jobbet tack vara den minimala hjärnkapasitet som modeller har. Ingen större fara då jag har säkert en vecka att plocka ut i komptid men endå sjukt irriterande.

Hej hopp nu så ska jag iväg och se på bio.

Kör Dieselbilar på använd frityrolja = Sant

Entanks frityr
Nytt drivmedel?

Såg precis på Mythbusters där dom testade olika sett att få ner sin bränsleförbrukning. Många var myter men en myth som verkligen var sann var att man ska kunna köra dieselbilar på använd frityrolja och det ska enbart vara 10% sämre verkningsgrad. Det gick inte att köra med ny olja. Hur det funkar överlåter jag till någon som typ Ulrik.

Så Casse i sommar så slänger du ingen frityrolja utan ser till att någon uppe i ruinen tar och filtrerar den och säljer som billig diesel. (Tjoffe ska ha 55% av vinsten)

Nytt Tjoffe.com Rekord igår!

Igår så hade jag 152 unika besökare och 356 sidvisningar vilket innebär att det är det nya rekordet. En stark känsla av hybris befinner sig i kroppen och jag kan inte sluta att vara självgo. Det var alltså 152 pers som brydde sig om mig igår.

Mitt mål var att ha fler läsare än antal bloggar jag läser. Jag har uppnått mitt mål! Vad ska jag sätta upp för nya mål nu? Det måste ju finnas något som jag vill ha. Nä jag är rätt nöjd med mitt liv. Trots att jag lever efter detta ledord:

Var aldrig nöjd!

Saknar min gamla lysa

145737-55145737-56

145737-54Flytt till ny lägenhet
Jo detta var vad jag gav upp för att åka till storstan.

Nå vad tycker ni om mitt största projekt hittils? Det var många timmars grubblande och räknande innan det var vad det vart. Dessutom så fick mina kära vänner skavsår i öronen efter allt mitt prat om denna lägenhet.

Uppraggad av en Indian

Jag var precis nere i tvättstugan en sista gång. Medans jag står och hänger upp ett gäng med skjortor på galjar så kommer pocahontas in och ställer sig och kollar på mig. Hon säger "oj vilken stilig snygg man". Jag tappar hakan fullkommligt och får inte ur mig ett enda ord. Tar mina kläder och bara går därifrån.

Jag hade lätt stannat och pratat om det inte var så att pocahontas spelades in för massa år sedan och det visade sig nu att hon blivit gammal typ runt 50år så det ingen intressant. Jävla tanter som inte kan hålla tyst.

livstecken från Schulman

Igår så berättade jag att Alex Schulman ska lägga hatten på hyllan. Imorgon så kommer han hålla ett tal vid 15.00 tiden. Hoppas vi får trevligt besked att han kommer att forsätta.

Från Schulmans blogg:
Tal till nationen
söndag 04 februari 2007 13:33:34
Imorgon måndag, klockan 15:00 kommer jag att hålla ett tal till nationen. Detta tal kommer att kanaliseras ut via stureplan.se och den här dagboken.

Varken jag eller någon av mina medarbetare kommer till dess att svara på några frågor.

Mina tre senaste mottagna sms

03.22 Från F
Hej Tjoffe! det är party kväll med Filip och Fredrik den 3 mars på flygeln. Bara så att du vet. Ha det fint. Puss puss

18.13 Från Jonas Berg
Tack för en nice helg va kul o ses! pöss mr J

00.01 Från Alex Schulman
Ni är uppskrivna. Välkommna

Skicka ett sms till 0709653386 så kanske jag skiver upp ditt sms någon gång med:P

Alex Schulman slutar blogga!

Bästa Blogg: Alex Schulman
Alex får priset för bästa blogg igår

Igår så fick Alex Schulman priset för 2006 års bästa blogg av Nöjesguiden. I sitt tacktal så berätta herr Schulman att han tänker att sluta blogga. Detta ser jag och 10.000 andra som läser Schulmans blogg dagligen som verkligen något tråkigt.

Hoppas verkligen att du ändrar dig Alex!

Melodifestivalen 2007 - Börjar dåligt...

Bilden “http://sokrates.webblogg.se/images/annabook_1138216534.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.
Luktar ost?

Det för övrigt dåliga föreställningen som tappade sin galmor för flera år sedan forstätter att tappa. Att för huvudtaget plocka in Rikstjockisen Anna Book är dömt att misslyckas.

3 Saker som var sjukt irriterande
 • Kristian Luuks ovårdade hår och hans försök till till publikhets som när han skriker "Christer, Christer, Christer!"
 • Anna Book som ser ut som en förvuxen baby. Dessutom så lukar hon ost enligt en säker källa. Hennes svar på vad ska du göra nu efter att hon precis fick reda på att hon gått vidare. "Jag ska köpa godis till mina barn" SNÄLLA ANNA GÖR DET INTE!
 • Att en av bröderna Fluff hade smugglat sig in i Addis Black Widow och även förpestat den kvinnliga sångernska så att hon inte tog en ton rätt
En sak som min polare messade till mig var att Anna Books 5 dansare har samma volym som hon själv. Men det fanns faktiskt saker som var bra med.

3 Saker som drog upp betyget lite:
 • Den otroligt bra mellanshowen med Hanna Norman
 • Uno Svenningssons och Tommy Nilsson visar att gammal är äldst
 • Elin Lanto var otroligt snygg och gjorde mig glad!

Ernst Kirchsteiger Tändsticksaskar

145737-53
25:- går denna tändsticksask loss på

Hittade denna på en inredningsaffär intill NK idag.  Det var en massa olika bilder på honom och ett ledord på varje. Riktigt häfftigt. Jag snålade och valde att INTE köpa någon.

Obs. Fridas hand, med andra ord jag har inte nagellack.

Tröst Shopping+Babbsan

145737-52
Hittade den här Fred Perry väskan på Bibloteksgatan och kunde bara inte låta bli att shoppa den! Nu känns livet lite bättre :)

Dessutom så träffade jag Lars-Åke Wilhelmsson (Babbsan) när jag och mina vänner lunchade på Pizza-Hut. Ännu en kändis avklarad.

En kväll som gick åt skogen...

Jo jag var ju på nöjesguidens gala igår. Det var det värsta jag varit med om. Denna tillställning var på Berns förra året med glimmer och glamor men i år så var den i någon typ av lokal på KTH vilket sabbade precis allt. Jävla student fasoner!

Dessutom så hade arrangören dragit dit en bra artist och resten sög. Det var sådandär musik som sånna som äter katter och hundar lyssnar på, och det var dessutom dem som hade tagit sig till lokalen. Eftersom musiken var katastof så drog nästan allt vettigt folk efter prisutdelningen och dom vettiga som var kvar höll till på VIP våningen där jag inte hade acc. Det vart två fester och vi var fast på den dåliga. Jag var där med Frida, Fredrik och Jonas vilken var ett säkert kort för att ha roligt.

Vi hade så ruskigt tråkigt på den där så vi stack till Sturecompagniet vid klockan 11.30 när vi hade fått nog. Men där var det väldigt lugnt och dessutom hade vi verkligen tappat festhumöret så gruvligt när vi var på nöjesguidens skit fest. Vi minglade runt där i en timme och stack sedan hem och sov. Klockan var då 01.15.

Så enormt pinsamt att dra upp mina kära vänner och bjuda dem på en sådan misslyckad kväll som dom aldrig någonsin kommer att komma ihåg. Förlåt!

Jag känner mig som en påse skit just för tillfället men nu kan det bara bli bättre...

Tjoffes Vuxenpoäng

 • Fastanställning
 • Kombi
 • Bostadsrätt
 • Renoverat kök
 • Renoverat badrum
 • Dricka vin
 • Lyssna på Bob Dylan
 • Sluta dricka efter klockan 12 på krogen
 • Använder kalender
 • Har köpt riktiga köksknivar (Global)
 • Bakmaskin
 • Egen firma
 • Körkort
 • Vill ha sin oxfile blodig
 • Lyssnar på klassisk musik
 • Kör aldrig snabbare än hastighetsbegränsningarna

Sedan mina barnslighets poäng ska vi inte ta upp här men skriv dom gärna i en kommentar.

Vart är världen på väg?


Jag blir just erbjuden att få ta del av lite mutor från ett skivbolag i Stockholm. Det handlar om lite "färska" plattor. Det var en hög med singlar och samlingsskivor. Men jag stannar upp och tänker:

När ska jag lyssna på stenåldersskivor? Varför ska jag ta dem när någon annan som verkligen lyssnar på cd-skivor kan få dem? Jag ser inte dem som något som är värt 200:- så jag kan lika gärna hoppa över detta.

Så nu ligger dessa mutor och skräpar på ett skrivbord intill. Det var nästan en vuxenpoäng i mitt tankesätt.

kommentar toppen uppdaterad

1.Catrin 45
2.Ulrik 34
3.Smulan 24
4.Casse 21
5.Emeli+Empza 16
6.Christian 12
7.Karin 5
8.Snygg-Karin 3
9.Frida 3
10.Alex 3
11.Pernilla 3
12.Mats 4
13.Cilla 2
14.Göte 2

Eftersom ni började med att hets kommentera efter förra listan kom upp så blev den snabbt inaktuell


Kvart i tre ragg...

http://www.watchzone.com/watchzone/images/k3033130.jpg
Detta hände mig för kanske ett halvår sedan när jag var ute med min vän John-John Berg(elin). Vi var ute på Otten i Norrköping och krökade. Kvällen var rolig och jag hade precis köpt en ny CK klocka med kristaller istället för siffror på urtavlan.

Jag kollar på klockan och läser av där på fyllan att klockan är 02.43 och då kommer det fram två tjejer till mig och John-John och börjar att stöta på oss. Vi brukar alltid sticka hem vid 02.45 för att slippa dåliga kvart i tre ragg. Inte för att det var några dåliga tjejer men om man träffar en kvart i tre tjej så brukar det inte vara en bra tjej. Så vi dissar dom och går iväg och vinkar till oss en taxi.

Vi sätter oss i taxin och killen som kör frågar oss om det varit en bra kväll och lite senare frågar han varför vi sticker hem så tidigt. Jag svarar lite drygt och säger att vi ville slippa kvart i tre raggen. Får till svar av taxi chaffisen att kvart i tre först är om 45 minuter.

Först då förstår jag att jag har kollat fel på klockan och att vi precis har dissat dom där tjejerna i onödan. Allt är klockans fel. Det är inte lätt att se vad klockan är utan siffror.

så nu kollar jag alltid tiden på mobilen istället.

Vilken sida tillhör jag?

Jag hittade ett litet test på http://goldenspotlight.blogg.se/
Se resultatet nedan:

Min kvinnliga sida:
[ ]
Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[ ] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[x ] Druckit Cosmopolitan?
[ ] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[ ] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[ ] Känt mig sugen på en kopp te?
[x ] Känt glädje över att få blommor i present ?
[ ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[ ] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[ ] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 12 poäng

Min manliga sida:
[ ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[ ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ ] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av slitz?
[ ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[ ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 7 Poäng.

Jävla skit också...

29 minuter shopping

145737-51
Detta han jag inpulshandla under 29 minuter på NK idag innan dom stängde.
 • En svart The Shirt Factory skjorta designad av Linnéa Braun
 • Vita Dako hängslen
 • Tiger och Björn Borg kalsonger
 • Tiger sovtröja
 • Skoputs Stuff

Tjoffe hälsar på kändisar :)

http://www.aftonbladet.se/stockholm/0603/27/STOCKHOLM-27-JS-stighelmer-226_438.jpg
Lasse Åberg

Idag när jag och min kollega skulle gå ut och äta lunch så sitter en mycket bekant människa nere i receptionen. Jag går fram och hälsar på Stig Helmer i hög person. Säger lite lagom nervöst Tja tja och skakar hand med honom och presenterar mig som Tjoffe och knallar vidare.

Sjukt coolt!

Sveriges rakaste banan!

145737-50
Snacka om rak. Den hittade jag i sommras.