Nu ska jag bli full!

Vi ses i dimman!

145737-98

Kjellstreem everywhere!

Så sitter man och läser tidningen och vad snubbla man över - en artkel med min kusin på pappas sida. En fastlänning som flyttat till Gotland med andra ord!

I mars beslutade Jordbruksverket om ett nytt regelverk för hur hundar och katter ska hållas och på torsdag, den 1 maj börjar de nya reglerna att gälla.
Enligt de nya bestämmelserna ska både hundar och katter få sina sociala behov tillfredställda, genom att träffa artfränder och ha kontakt med människor - åtminstone några timmar om dagen. - Det är jätteviktigt för hunden att ha lekkamrater, att ha det sociala, säger hundägaren Pernilla Kjellstreem.
Hennes hund, åttaåriga golden retrievern Tribble, är på hunddagis en gång i veckan av den anledningen.
Enligt det nya regelverket ska hundar rastas var sjätte timme dagtid, valpar och äldre hundar oftare än så. För Pernilla Kjellstreem är detta enkelt ordnat.
- Hon är alltid med mig på jobbet, jag är ju egen företagare. Det var bland annat därför jag blev det - för att kunna styra min egen tid.

Pernilla Kjellstreem välkomnar de nya reglerna för hur husdjuren ska skötas.
- Jag tycker att det är bra. Hunden kan inte välja själv utan är beroende av mig, då är det mitt ansvar att hon kommer ut, får träning, aktiveras och får mat.

Sedan har hon varit med i fler artiklar: Gotländska företagare skall inspirera Näringsminister Maud Olofsson har utsett 800 kvinnliga företagare som ska inspirera andra kvinnor att starta eget. Hon satsar 100 miljoner kronor på olika projekt som ska få fler kvinnor att bli företagare, bla Pernilla Kjellstreem.

Duktig tjej det där!!

image100

Tjoffe... ta denna 145737-98

Grannen blev förbannad!

image615
Det tog ca. 5 minuter innan min granne blir förbannad! Jag tog och gjorde en ny skylt!

- Tjoffe.com

Min nya ej reklam skylt på dörren!- Tjoffe.com

Ojsan - Hoppsan!

Nu, idag, ska jag i alla fall åka hem. Efter lunctid blir det. Så jag ringde Sander för att extrakolla!

Cate: Heeej! Gör du?
Sander: Jag jobbar för fullt!
C: Okej!
S: När var det du kom med flyget?
C: Jag kommer kl. 14:10!
S: Mmmm-hmmm.... så sent?
C: Sent? Du sa ju att du skulle lämna letterna vid 3 och att jag skulle få vänta i en timma??
S: Mmm... jag hade fel. Jag ska hämta dem i Ankeborg nu!

Så då betyder det att de kommer till Skavsta 11:00 (tror jag) och att han måste sitta och vänta på mig i typ 3 timmar... eller vända och åka tillbaka till Ankeborg sitta där och stirra ett tag för att sedan köra tillbaka igen. Väljer han det senare alternativet kommer han förmodligen vara minst en timma sen, enligt mina erfarenheter. Men då ligger vi i alla fall enligt den första tidsplanen!

Man tycker ju lite synd om honom, men han kanske lär sig en läxa till nästa gång. Att han ska lära sig att lämna rätt uppgifter! M-m!

Alexander är bäst i vääärlden. End of story! *snyft*

image100

Fredda flyg ringer kl. 07.00

Han har på väg till jobbet upptäckt att det ligger en båt vid mitträcket på e4:an.


Sedan fick jag en till bild av en kompis som absolut inte är Fredda Flyg! 

- Tjoffe.com

HÄR Går man!

Nu ska de införskaffa en Fru Gårman!
Löjligt säger jag!!

Herr Gårmanskylten heter ju Herr Gårman för att det är ett fyndigt namn till platsen där man går Här Gårman/Herr Gårman - ganska likt! image614

"Ja, vad kul! Nu blir det lite mer jämnställt!", Sa en glad brud på TV.

Mmm... visst. Hur ser skylten ut då? Hon har kjol och yppiga bröst! Vad är det som säger att tjejer måste ha kjol? Jag vill se en kvinna som har byxor, precis som männen! Och hur många är det egentligen som har så yppiga bröst! Nu måste man gå och jämföra sig med Fru Gårman ifall man har lika yppiga bröst som hon och sedan må dåligt över det, varje gång man ska gå över gatan! Och tänk på de stackars kvinnorna som inte ens har bröst. Är de mindre kvinnliga än Fru Gårman då, eller? Jag vill se en mullig, plattbröstad Fru Gårman med cancerpatienthår och jeans som passar alla rumpor, ja byxor ska hon ha, precis som männen, så det blir lite mer jämnlikt!

Jag kräks på barnsliga jämnställdhetssverige med "varför får han ha den leksaken när inte jag får det?"-attityden!
Varför ska kvinnorna gnälla till sig likasamma som männen hela tiden. Snacka om att sätta sig själva i underläge! Varför kan vi inte tvinga männen att få samma som kvinnorna istället? Från och med Måndag ska alla män bära kjol tillsammans med oss kvinnor. Kjol är det enda rätta - bränn alla byxor på bål! Släng med pungskydden också!

LÄNGE LEVE SCOTLAND!

image100

(ps, jag tycker att skylten är jättefin, trots mina åsikter!)

Sär Skrivning!

Blev så imponerad av att syrran inte särkrev ordet "Rättstavning" så fick jag för mig att kolla upp roliga särskrivningar och nu ska jag dela dem med er:

KYCKLING LEVER - "..han lever, han lever, hurra hurra"
HUGG ORM - Effektivare än att slå den?
SKUM TOMTE - Han tar klapparna själv.
RÖK FRITT - Bolma på bara!
SLÄNG GUNGAN - den är nog trasig.
SJÖ NÄRA TOMT - inte sjönära då?
KASSA SKÅP - inget att förvara något värdefullt i.
HAND TVÄTTAS - före maten.
SNOR KRÅKA - Stjäl en fågel.
SKYGG LAPP - skraj same?
HÅLL PLATSEN - så ingen annan tar den.
SJUK GYMNAST - kan behöva en sjukgymnast.
MORGON ROCKAR - kväll suger?
BARN UNDER KLÄDER - rädda dem innan de kvävs!
SNODD MAPP - Åhléns kränger hett kontorsmateriel för 19:90

Alles Gut! Skratta inte ihjäl er nu språkpoliser & för er som inte förstår poängen..... - .....förstår den inte"

image100

Måla hela världen!

Nu har småligisterna gått och lagt sig men innan dess målade vi lite i målarböcker. Jag fick inte måla i Annas nya fina målarbok så jag skulle gå och hämta en begagnad och mindre populär bok. Då kommer Gunilla inspringades och säger "Ta den hääär" och visar mig en bok från när hon var liten. Så den fick jag måla i och det var jätteroligt och man kände sig som ett barn igen, men roligast var att titta på alla bilder mina släktingar målat när de var små:

a)b)c)d)e)

a) Syster Erika
b) Cate 6 år & 9 dagar (6 years & 9 days)
c) Mamma
d) Morbror Matsola
e) Moster Gunilla

Fina va!! Urmysigt!

image100

Imorgon är jag ledig!

image608
Jag passade på att skriva ett frånvaromeddelande på jobbmailen.

- Tjoffe.com

We all scream for Ice cream!

image603


Idag efter att vi hämtat Anna på dagis gick vi ner på byn och käkade vårglass på glasstället Visby Glass och det var uuuuuurgott! jag tog smakerna sockerkakssmet och passionsfrukt. Sockerkaksglassen smakade faktiskt sockerkaka men den som smakade passionsfrukt var sååå gott. Världens smakkick och jag är vanligen ingen glassmänniska. Det fanns inte ens rån och det är ju oftast den största anledningen till att jag köper glass - rånet! Men denna smak var hur som helst superduperdunderapgod!Sen gick vi till parken och lekte och sen gick jag till hamnen och tittade ut mot havet och det var såå fint, så fint.
Jag ska möta våren på Gotland varje år, om Alexander förljer med såklart för det är såå trist att vara utan honom.

Igår tänkte jag... nu är det bara en och en halv dag kvar tills vi kan ses och då pirrade det till lite i magen!!
Hoho, kramas så mysigt!

To Kim:
Today we went to a park in Visby called Almedalen and played with the kids! We also had som delicious ice cream to and I really recommend the one with passion fruit flavor! The weather was great and it's like 77°F outside and I'm really happy the summer's on it's way! I hope it's this warm at home cause I'm going home tomorrow! Take care!
Ha de så bra, i morgon kommer jag hem! Tjolahopp!

image100

Göteborg...

gothenburg.jpg

Just nu sitter jag på First hotell G vid centralen och äter frukost. Jag mosar i mig plättar, korvar, mackor och litervis med färskpressad juice. Någon som är avis? Jag kan stoppa ner några plättar ifall ni vill?

Jag kommer till Norrköping ikväll, är det någon som vill hitta på något? Skicka ett sms 0709-65 33 86

- Tjoffe.com

 Städa...

...städa varje fredag ända fram till jul, det tycker jag är kul!

Egentligen älskar jag att städa! När jag var arbetslös någon månad efter att sommarjobbet tagit slut efter studenten städade jag min lägenhet varje dag. Jag bodde på 24 kvm!

Jag dammsög, även om det iof knappt var dammit, jag putsade fönster och dammade alla ytor, putsade alla kranar och spisen för det kunde man utan problem göra varje dag eller så organiserade jag i mina skåp och lådor!

Men sedan när man fick jobb kom man ju inte hem fören vid en halv 6-6 och då skulle man laga mat och då blev klockan 7-halv 8 och sedan ville man ju blogga och se på tv.

"Men man kan ju städa på helgen!"

Jo visst? Man kanske vill göra annat än att arbeta på sin fritid?

Så tyvärr har ju kommit lite ur form med mitt städande fast jag egentligen tycker att det är kul. Därför ser jag fram emot att bo i ett hus som ett stort projekt att sätta tänderna i ska göra ett dags schema med olika uppgiter som ska göras och ser verkligen fram emot det... men man ska ju ta hand om barn samtidigt och det är ju inte alltid så lätt som det ser ut har jag nu erfarat. Eller jo, det går lätt tills de börjar bråka eller blir griniga för de är trötta... PUH!

Vaarjefaall!

Jag älskar att se på Rent Hus och har här samlat lite av deras braiga tips:

Rengöra spis Bästa husmorstipset för en ingrodd spis.
Blanda bakpulver och ättika, häll blandningen kring plattorna.
Låt blandningen bubbla och fräsa ordentigt, rengör sedan som vanligt med svamp, trasa och ljummet vatten.

Fett på tapeten Pressa potatismjöl mot fläcken så att mjölet suger upp fläcken. Torka av resterna med en torr trasa, och glöm inte att dammsuga upp det mjöl som hamnar på golvet! Är fettet mer ingrott kan du stryka på lite målartvätt som tar bort fettet.

Göra rent kristallkronor Citron, ättika och vatten i lika delar i en sprayflaska. Häng ett paraply under kristallkronan om kristallerna ramlar av. Spraya på kristallerna, låt vätskan rinna ner längs kristallen så damm, smuts och fett följer med. Sedan torka lätt.

Rengöra Ugnen Blanda 2 delar såpa och en del vatten i en sprayflaska.
Spraya i och utanpå ugnen med blandningen. Stäng luckan, sätt ugnen på 150 grader och låt verka i cirka 15 minuter. Torka rent ugnen med vatten och trasa när den svalnat.

Diskborste & Disktrasa Min moster slänger in diskborste samt disktrasa 4 gånger i veckan ungefär. Håller sig färscha i evigheter!

Rengöra badkar:
Strö salt över en delad citron och gnid mot smutsen. Citronen innehåller en syra som tar sig igenom fettet. Färska citroner är bäst och kombinationen salt och syra gör att citronhalvan fungerar som en skrubb borste.

Katthår på möbler:
Ett enkelt tips som Anja får pröva för att ta bort katt- (eller hundhår) från möbler är att använda vanliga diskhandskar i gummi. Ta bara på dig handskarna och dra eller svep med händerna över tyget så följer de envisa hårstråna med, fortsätt en stund och till slut har du samlat håret i en liten boll som du enkelt kan kasta i soporna. Enkelt och smidigt!
Men vad gör man med diskhandskarna då?

Rengöra väggar från krita
Ta lite tandkräm på en trasa och gnugga på fläckarna tills de lossnar. Därefter rengör med fuktig trasa.

Toalett Häll en burk/flaska med Coca Cola över smutsen och vänta i en timme. Tar bort kalkavlagringar. Skrubba och spola. Polera sedan toaletten med bilpolish. Ger en blank och lättstädad yta.

Dålig lukt under diskhon
Luktar det illa under din diskho? Städa och rengör först, därefter: ställ en vaniljstång i ett glas vodka, doftar ljuvligt!

Skinande rena växter
Skala en banan och stryk den inre sidan av bananskalet mot bladen. Är växten riktigt dammig kan man först duscha av den, men för att få bladen sådär blanka och fina är det här ett ypperligt tips!

Glansiga köksluckor
För att få köksluckorna att skina efter det att du torkat rent dem kan du blanda en del matolja med en del vatten och gnida in på luckorna.

Dammig stereo och TV
Blanda lite sköljmedel i vattnet när du torkar av stereo och dator eller TV:n. Sköljmedlet gör stereon antistatisk så att dammet inte flyger tillbaka. Dessutom doftar det ljuvligt!

Imfri badrumsspegel
Marléne visar Kruse hur han ska göra badrumsspegeln imfri efter det att han badat eller rakat sig. Gnid in och polera spegeln med raklödder och torka rent med ett luddfritt papper, så slipper du få spegeln igenimmad.
Låter kladdigt, men värt att prova!

Håll mal och pälsängrar borta
Marie-Louise visar Kruse hur han ska hålla oinbjudna gäster borta från listerna bakom soffan. Knyt ihop en bit tjärsnöre runt element eller dylikt som håller det på plats. Det hindrar pälsängrarna från att lägga ägg under listerna eftersom de inte gillar lukten. För att hålla pälsängrarna borta från lådor och garderober kan du hälla sandelträ/cederträ ? olja på läskpapper eller en bit melittafilter och lägga in i skåpen! Du kan även lägga en bit rödceder i byrålådorna för att naturligt och miljövänligt skrämma bort mal, pälsängrar, myror och annat.

Silverfiskar
Du håller även silverfiskarna borta genom att stryka eteriska oljor kring lister och trösklar.

Långlivade tulpaner
Använd kallt vatten till blommorna och häll i en tesked bakpulver i vattnet så håller tulpanerna sig fräscha mycket längre!

Fler tips finns på deras
hemsida!

Hua, långt inlägg!

image100

Åååååh - Kolla!

I somras när jag var i sthlm och på urban outfitter köpte jag några gummigrejer man sätter på sin, exempelvis, hemnyckel för att den ska se lite roligare ut, för att man ska skilja den ena från den andra samt att den får ett hälrigt grepp när man vrider om den. Dessutom var de söta för att det var ett gulligt apansikte på som gjorde en rolig min... och nu ser jag att det finns med KITTY pååå... åååh va fiiint!

image100

Ååh, fina sängen!

Hittade denna fina sänggavel på UrbanOutfitters, och den var så himla fin alltså! Kanske i en annan färg, vad vet jag? Men formen kändes helt rätt! Vågar man sig på att göra en sådan själv? Känns som att det kan bli lite för dyrt om man ska skicka efter? Eller tror ni man kan gå ini deras butik i stockholm och be dem beställa en åt en? Hur fungerar det?

image100

Trafikolyckor!

Det första larmet kom strax efter halv fem. Två bilar hade krockat i korsningen Johansgatan/Södervärnsgatan. De två förarna fördes till lasarettet. Enligt SOS Alarm är ingen allvarligt skadad.

Vid femtiden inträffade en olycka med en motorcykel och en bil inblandade. Olyckan skedde i rondellen vid Bilcity i södra Visby. Enligt SOS Alarm skadades mc-föraren.

Texten kommer att uppdateras.

Anna Sofia Hakeberg

helagotland.se

 Och folk är flygrädda?

image100

LO är ett är jävla pack!

Sekos ordförande Janne Rudén gillar inte Reinfeldts privatiseringar

Nu ska de där sossarna ut och propagera för dumheter igen. Facket är det absolut värsta jag vet. De sätter till och med käppar i hjulet för oss som inte är med. Facket är enbart till för dem som inte kan kan genomföra något själva. Kolla bara på denna kommunikation som de ska spy ut på stortalvor här framöver.

Om SEKO får bestämma
- Elpriset ska vara högt och orimligt omiljövänligt.
- Det ska kosta 20-30% mer att åka tåg än att flyga.

SEKO:s egentliga budskap med kampanjen : "Vi på SEKO kan med en eftergiven attityd och en helt systemokritisk underbordsförhandling garantera dig som medlem en hundraprocentigt kollektiv uppförhandling av just din lön strax under inflationstrycket, KPI-uppräkning eller motsvarande. Du blir alltså fattigare för varje år. För detta tar vi ca 300 pix i månaden. men då får du ju som medlem några halvtaskiga fordonsförsäkringar och ett glättigt magasin oxå! PS Reinfeld är ond. DS"

Jag blir så trött!

-Tjoffe.com

Action på Gotland!

Vi sitter ute och solar oss på altanen och flickorna kastar gris och solen skiner underbart varmt och det är fridfullt och härligt med PLÖTSLIGT ekar det sirener över hela Visby och pågår ännu och det låter fruktansvärt! Ungefär som att varenda brandbil, ambulans och polisbil är ifarten och svischar förbi! Undra vad det kan vara??

Vilken tur att min morbror är jourhavande brandman som kan upplysa oss om allt action som försigår här på ön!

Typiskt att jag använde "Stay Tuned" i mitt tidigare inlägg för det skulle passat så mycket bättre här!!

Stay tuned for more information!!!

image100

Husmor tipsar!

Jag har ju som ni kanske redan vet köpt mig ett par låga converse i thailand och det var ett tag sedan jag ägde ett par så jag hade hunnit glömma bort hur smutstigt det vita blir på skorna, det vita gummit ni vet! Men, nu ska ni fåra höra vad vi kom på här på Gotland!!
image597image598
Istället för att tvätta dina skor med Yes, tvättmedel eller tandkräm som jag hört tipsat om tidigare utan det du ska använda är MATOLJA! Matolja på en bit hushållspaper/toalettpapper gör susen mot fläckar på gummit på skor!

Pröva det!!!

Stay tuned för mera tips!

image100

Favoritlåt v.18

Min favoritlåt vecka 18 är: Daft Punk - Make LoveDen spelades i pausen på melodifestivalen och jag har lyssnat på den sen dess och inte tröttnat, så man kan säga att det är en klar favorit!

What's your favorite song right now?

image100

Oriflamevisning!

Jag har ju glömt att berätta att jag varit på oriflamevisning med min moster!!

För er som inte vet vad oriflame är kan jag berätta att det är ett Svenskt kosmetikföretag som tagit fram både kemiska och organiska produkter för som passar utmärkt till skandinavisk hud!! Varje månad kommer det nyaimage595 kataloger som är roliga att bläddra i det negativa är ju att man inte kan prova produkterna men det är därför det ordnas sådanadära visningar man kan gå med kompisarna på!!! Sedan köper man där eller över
internet eller genom sin kontaktperson som i sin tur är min moster eller min mamma!!!

Mamma hade alltid en massa kataloger när jag var liten så jag är mer eller mindre uppväxt med oriflame! Hon hade hela badrumsskåpet fullt med smink och typ 40 olika läppstift i ett speciellt läppstiftsställ!! Whack!

Självklart är inga produkter testade på djur och vill du veta mer kan du läsa mer här!

Hur som helst, nog med info!
Först så valde de ut en tjej som såg så himla grå och tråkig ut! Hon hade typ jättemörkt, lockigt hår och ingen färg i ansiktet... lite spöklik så! Men sen så tvättade dom henne och visade vårens hetaste make-up! Och hon blev skiitsnygg!!! Helt otroligt. Det var faktiskt ritkigt kul att se förvandlingen, jag som älskar gör-om-mig-program!!!!

Sminkningen gick i 60-talsstil som jag bara ääälskar! Det var så himla fint! Så fick hon rosa läppglans som var jätterosa och ni vet ju hur mycket jag äälskar rosa!!!! Bilden är iof stulen från den nuvarande katalogen men hon blev verkligen så fin!!
Det var jättekäckt! Vilket påminner mig om att jag måste köpa en ny eyeliner!!!

Nu ska jag klä på en massa barn. Skriver när  jag får tid!!

image100

Första dagen som pendlare...

Ja idag blev det preimär! Nu har jag officellt flyttat ner till den underbara staden Norrköping. Det var 06.33 skulle jag satt mig på tåget, men det var givetvis föresenat så jag missade anslutningståget till Göteborg. 

Jag får väl se det positiva att jag får tillbaka 684:- av SJ som jag kan handla nya resor för. Eftersom jag idag reste med jobbet så kan man säga att jag har tjänat dessa pengar. Resegarantien är bara för underbar!

- Tjoffe.com
Se & Lär Barn!

Såg denna retro och otroligt lärorika plansch i barnens lekrum och skrattade hjärtligt:Härligt med sånna öppna uttryck som bara är hysch-hysch idag!!

image100

Mommens Kalas!

image589

Idag var vi på föllsiskalas hos mormor som fyllde 81 och grannarna hälsade på!
Vi åt kakor och tårta och tittade på lammungarna och vissa var så små så små.
Sedan köpte vi pizza till kvällsmat och efter det övningskörde jag med morbror "Solas" gamla 3-serie på moffens skogsvägar. Och för er som inte vet det finns det en rondell mitt ute i skogen där jag övade rondellkörning. Rätt lattjo!
Sedan lekte vi kurragömma och det gick till ungefär såhär:
Emma 2 år: Tliiin, Tliiiin. Vi lejke kurra-jömmaa! Tliiiin, diu jömme di. Om niu.. om niu Tlin. Diu ömme di, ja rejkne!
Cate "Tliin": Okej, jag gömmer mig då. Börja räkna!
Emma: Eijn, tåå, ekorre, nio, tio! NIU KOMMA JAA!     HITTAAAAD!!!
Cate: *Hunnit gå en meter* Nej, jag hann inte gömma mig räkna igen!
Emma: NI-TI-NIU-KOMMAJAAA!
Cate: Nej räkna igen...

osv, osv!

Och när Emma skulle gömma sig lät det såhär:
Cate: ....nio, tio... nu kommer jaaag! *Tassar in i rummet hon gömt sig i*
Hon gömmer sig alltid bakom dörren men jag låtsas  såklaart om att jag inte vet det och letar på andra ställen i rummet!
Emma: *Smäller upp dörren* Tliiiin, tliiin. Häää eij jaaa... Tliin-tliiin... hohoooo Här eij jaa!image592

To Kim:
Pictures from today, visiting my grandma at her farm on her birthday!

image100


Ritch-ratch-filibom-bom-bom!Mmm! Såhär ser en helt vanligt dag ut hos moster!
Sedan har Emma legat bakom soffan och gråtit i 30 min för att hon inte fick äta rått griskött?? Och alla är dumma, det är så synd om henne! Nu blir det kvällsmat, men jag måste äta extremt sakta och försiktigt. Annars har jag klarat mig hela dagen = skönt!

To Kim:
A typical day at my aunts house! Emma's ( the little one) been crying behind the couch for about 30 minutes. Why? She wanted to eat raw meat for some reason but we wouldn't let her. And we're so mean!

image100

Matprovning!

Jag har ju glömt att lägga in smaskiga bilder från förra helgen!

Mina favoriter kommer nog alltid att vara Skagentoasten & Veggie-Schintzeln med friterad potatis och vitlökscréme men några nya favoriter kommer att vara hummersoppan, sommarsalladen med lax & jordgubbar och efterrätterna, mums!Och en liten film:To Kim:
Movie & pictures from last weekend. The soup and the strawberry-salmon sallad was exquisite!!

image100

Bubblewrap!

Nästan lika kul som på riktigt!

Bummer!

Gotlänningarna har smittat mig med maginfluensa och jag har kräkits säkert 10 gånger idag!!!
Som om att vara ifrån Honeybun inte är nog jobbigt... jag ska gå och bli sjuk under tiden!

Jag har tagit jättefina bilder idag innan jag blev sjuk (lunchtiden) men jag orkar inte lägga upp dem nu!!
Jag ska zippa på mitt té nu fastän jag är aptörstig! Helt uttorkad. Tungan känns som ett sandpapper och t.o.m ögonen känns torra!

Återkommer om status i morgon!!

To Kim:
I've got the stomach flu and it's not nice! I've been laying down most of the day and I'm so thirsty but I can only drink small, frequent sips of liquids but all I want to do is to drink 1 gallon of water. It's driving me crazy! I read your daughters been sick to? Must be something going all over the world :)! I miss Alexander so much and it's not easier being sick all day. He's on Sardinia with his family!! He says it's lovely!

I'll write more tomorrow!

image100

Bara det godaste gott!

Moster: Ska vi pigga upp dig lite?
Cate: ?
Moster: Varsågood *langar upp en påse lakritssnören*
Cate: Åååååååååå!!

Här äre minsann någon som läser bloggen!
TACK!

image100

Kolla här!

[DSC00322.JPG]


Den roligaste bilden jag sett idaag!

Vad sa du, sa du?

Igår visade Anna mig att hon lärt sig cykla utan stödhjul! Så jag gick med på att cykla en sväng runt kvarteret. Men Anna cyklade så fort att jag fick springa hela tiden och hennes kommentar på det var:

Anna 5år: Det är bra för dig att springa lite... då blir du lika smal som en glasspinne!
Pappa skulle behöva springa lite! Han har en babymage... som hänger över lite... där nere!
Cate: :D

Snart ska vi äta ärtsoppa och pannkakor, precis som man alltid gör på torsdagar! Sen ska jag och moster gå och shoppa!

image100På tiden?

Är du riktigt smart nu så brandar du in TJOFFE.COM istället för bara tjoffe. För står det tjoffe.com på en bild med dig sommotiv 1 gång i veckan lär vi ju få 300.000 besökare i veckan ;).

Hohohohohoooo!

image100


Nu måste jag sluta gå på palace!

image583

1. Jag kommer inte ihåg att jag blev fotat.
2. Jag känner ingen vimmel fotograf
3. Vimmelfotografen känner igen mig.

ojoj!....

btw? ska någon ut imorgon?

- Tjoffe.com

Mitt BMI är helt okej!

image582

Fan vad nice, Pizzan som jag har ätit senate månderna har gjort sitt. Nu är jag i fas!

- Tjoffe.com

Kära Cate!

Hej Cate, tyvärr måste jag nog svara att om du har tvättat din ipod så är det ett mirakel att den ens startar, om du skulle lämna in den hos oss skulle det kosta mer att laga den än att köpa en ny. Och om du köper en ny så får du ny garantiDS Store också. Så jag tycker det inte är värt att lägga ner mer tid på den tvättade även om den nu luktar gott :) . Kom in till butiken så hjälper vi din hitta någon ersättare till din gamla.
 
/Mvh Martin


Hej!

Marcelo:
hehe.. jo men visst känner jag dem;) Jag har spelat fotboll med hans son, (till vänster)Christoffer Tapper-Holter. En go kille från åby med bred östgötska=)
Ang. inlägget om Göran Holter!

Jag hade inte en aaaning om att Marcelo läste tjoffe.com! Så jag skulle bara vilja säga:
Vad kul att du är med oss och läser bloggen, Celo!! Och vad kul att du känner familjen Holter-Tapper!

Jag har alltid undrat vilka alla våra läsare är.. nu vet jag!!

image100


Kära Ds-Store!

För lite över en månad sedan tvättade jag min iPod nano, model nr:A1137, årgång 2005! Glömde den ihttp://images.businessweek.com/ss/05/12/bestproducts/image/51mac4.jpg träningskläderna! Den fungerade såklart inte då trots elementtorkning, men jag hade inte hjärta att slänga den!

Men idag kom jag på att den kanske bara behövde lite ström och jag kände att jag hade turen med mig så jag dockade den i min Bose! Då dök detta meddelande upp på skärmen:
Use iTunes to restore!

Så jag gjorde det och började känna att jag verkligen hade turen med mig, tills ungefär halva installationen var klar då detta meddelande dök upp:
iPod-enheten "iPod" kunde inte återställas efter som det är upptagen!

Av vad då? Tänker jag automatiskt då!
Jag har provat att plugga in den i både min mac mini och powerbook men med samma resultat!
 
Under tiden jag har den inpluggad i datorn ser den ut precis som den vanligtvis gör när man pluggar in den i datorn, men lampan till displayen verkar vara ur funktion fast helt paj kan den ju knappast vara?

Det jag undrar nu är ifall någon av er har en aning om vad det kan vara som den är upptagen med, om den går att laga och vad det skulle kosta, eller om jag ska investera i en ny? Min garranti har gått ut, :)!

Väntar på svar,
yours truly

image100

Help!

Var kan man köpa Oliver Peoples-glasögon i Sverige?
Inte solglasögon utan prescription eyewear!
Någon som vet, någon som sett?

image100

Indi!

Woho!
Indiana Jones-trailer ligger på apple.com!
Spring genast dit!

Har du inte Quicktime? Tuff shit!
Jag tyckte att det kändes lite som en parodi? Och specaileffekterna såg lite sådär ut? Men det är inget som kommer att stoppa mig från att gå och se den på bio! Vad tycker ni?

image100

Journalist... är det verkligen ett yrke?

image580
Aftonbladets nätupplaga

Jag vet inte ifall ni håller med mig men tycker ni inte att Aftonbladets rubrik antyder till att Jesper
fått sparken från Svenska Spel? Jag kommer direkt att tänka på att han möjlighen har fifflat med
statens pengar och nu har blivit påkommen. Men sedan kommer jag på det, jo jag läser faktiskt
på aftonbladet.se. Som ni alla vet så vänder och vrider man såklart på det för att tillfredställa
någon jävla förortsmamma som inte ens har hört talas om Jesper tidigare.

Jag kilckar mig vidare till Dagensmedia som i många fall också har tvivelaktiga rubriker. Men där
så talar man i alla fall sanning. Jag vet inte vad ni tycker men är det inte skillnad på "tvingas gå"
och "lämnar i protest"

Vilka töntar... det där kreddiga journalisterna.

image581
DagensMedia

- Tjoffe.com

Wish List!

Nu är det 12 veckor kvar till min födelsedag - lite höftat 3 månader och jag har redan börjat fundera på min önskelista. Jo, by the way, varför får man bara önska sig saker till jul och inte till sin födelsedag? Det är ju en större tradition med en önskelista till tomten än en till mor & far?? Aja! Jag önskar mig inte många saker men jag vet precis vad jag vill ha. En sommar för en herrans massa år sedan var det bara en enda sak  jag önskade mig - en papperskorg från IKEA för 20:-. Tror ni jag fick en sådan papperskorg eller... NÄÄäääe!!! Så då grät jag ut hos min faster om hur trög en pappa kan vara som inte fattar den lilla grejen och hon skrattade gott åt sin tröga lillebror. Den kommande julen fick jag exakt den papperskorgen jag ville ha av min Faster... 6 månader senare! Hur svårt kan det vara?

I alla fall, det jag önskar mig är:

Parfym - L'Occitane - Cherry Blossom
iPod - Apple - Rosa Nano
Champagne - Dom Perignon - Vintage Rosé
Presentkort - SF - Biobiljetter

Åååh-nej... jag har glömt vad det sista var!! Typiks! Hmm... Aja... jag lär väll uppdatera listan ju närmre vi kommer datumet...åååhtypiskt asså!

Får man önska sig biljetter till Kylie-konserten den 11:e Juni en månad innan sin föllsis, som jag borde ha köpt själv egentligen för jättelänge sen jag är så jävla pank. Mmm.. det är jag!

jag önskar mig parfymen för det var den godaste doften jag känt på länge och den var helt ljuuvlig mmm! En ny iPod vill ja ha då den förre råkade hamna i tvättmaksinen. Ja just det! Dom är inte waterproof! Champagnen vill ja ha då det börjar bli en tradition men efter som att jag är ett fan av färgen rosa vill jag ha en rosa i år! Och presentkort på SF måste jag ha om jag ska klara min Guldkorts-challenge! Mmm... så är det!

image100

Så-de-så!

Postat av: Ola
Jag är ingen finne!

2008-apr-21 @ 14:28

Nu vet ni!

image100

Holter!

Känner ni igen dessa? Eller i alla fall han till höger?

image574

Ser inte ritkigt ut som man minns va? Vet inte om jackan gör det mesta av jobbet men en ponudsmage verkar vara på sin plats!

För er som itne har en aning om vem det är heter figuren till höger Göran Holter och var hyllad mittfältshjälte i IFK Norrköping under 90-talet! Och vår sjukt heta granne! Kärringarna blev som tokiga!

image100


När vi ändå är igång...

... så har jag en goding från tjyvlyssnat.se

Buss 809 från Uppsala

En pojke ~12 har svårt att sitta stilla, han klänger på sitt säte och pratar högt med sig själv. Plötsligt reser han sig upp och skriker, medan han pekar på utrymmet för större väskor.
Pojken: Där är ju min ryggsäck! Jag trodde den var borta!
Han vänder sig bakåt mot bussen och ropar till en pojke ~16.
Pojken: Jonathan! Min väska!
Jonathan: Ofta...
Pojken sätter sig på sin plats igen och går igenom innehållet i den upphittade ryggsäcken. Han får en misstänksam blick av en tant ~65 som sitter mitt emot honom.
Pojken: Det ÄR min väska! Kolla, här är mitt busskort också!
Han fortsätter leta och hittar ett brunt äpple i botten av ryggsäcken.
Pojken: Blä!
Pojken rycker på axlarna och äter upp äpplet.


To Kim:
From the site tjyvlyssnat.se (eavesdropping.se)

Bus 809 from Uppsala


A boy ~12 has "fire" in his pants and is all over the place speaking loudly to himself. Suddenly he get's up and shouts, whilst pointing at the luggage space.
Boy: There's my backpack! I thought I lost it!
He turns around and shouts to this other guy ~16.
Boy: Jonathan! My backpack!
Jonathan: Right...
The boy get's back in place searching the bag for his lost stuff. An old lady ~65 looks at him suspiciously.
Boy: It IS my backpack! Look, here's my bus card!
He continues to go through the bag and finds an old, brown apple at the bottom of the backpack.
Boy: Yuck!
The boy shook his shoulders and started to eat on his apple.

image100


När solen skiner kommer stekarna fram!

image573

Bild stulen från
arga lappen.

image100

Home Sweet Home!

Efter glassen drog vi iväg på äventyr! Varthän, tänker ni?!! Jo, efter som att Sander & Jag filar på husplaner ville jag visa honom mitt barndomshem under en sisådär 12 års tid. Jag vill nämligen ha samma stil och känsla på vårt nya hus som mitt gamla! Så jag ringde de nuvarande ägarna som är himla trevliga och frågade om vi kunde få ta oss en titt och de svarade:
- Ja visst ni kan komma i eftermiddag!

Så kameran fick följa med igen på dokumentation och jag tog bilder på saker vi vill ta efter och gamla minnen! Bland annat taket i hallen, den öppna spisen och trappan upp till vinden.

Inspirationsbilder och annat smått & gott:

image566


Till syskon och andra nära - Efter som att det är en annan persons hem har jag lagt ut ganska opersonliga bilder men har tagit fler om ni vill se. Jag har heller inte varit i stallet eller lillstugan så där vet jag inte vad de kuckilurat med!

image100

Första Glassen!

Idag var vi på prommenad på stan, Alexander, Tjoffe, Ulrik, Mats, Fille & Jag och vi åt glass i solen och glassade!! Vädret var superfint och konstrasten var hög! Äntligen börjar börjar knopparna slå ut och man anar limegröna färger på träden! Hääärligt härligt, ett ypperligt tillfälle att ta med kameran tyckte jag!!! Tyvärr stötte vi på en massa galna fotbollssupportar som härjade på Harry's och skrek "EN ANNAN DEL AV KÖPING - NORRKÖPING" och det var ett 10-tal poliser på plats... eller jag kanske inte ska säga tyvärr, det var rätt kul att se på idioterna!

Se och njut av den vackra staden Norrköping:

image557

image558

image559
To Kim:

The First Ice Cream (Första Glassen)
Today we spent most of the day outside with our friends Mats, Ulrik, Tjoffe & Fille and I had my very first out door ice cream this year! We had some really lovely weather today and I think I saw 5 butterflies! Luckily i brought my camera so enjoy the pix!

image100

Twins By Birth No.22

image554image556

                        Ola Wallman                              André Wickström

image100

Dagens i-landsproblem

image553
Vår gratiskyl på jobbet är full med öl! Ingen cola, inge redbull, inget bullet.... visst blir man förbannad!


- Tjoffe.com

Prisvärt?

image552

En söndertryckt kravodlad avocado för 25:-.... det får man faktiskt 50 jenka för!

- Tjoffe.com

Forever 21

Ja, visst är det en härlig ålder. Men det är ju inte ritkigt det jag pratar om utan snarare det amerikanska klädmärket.
Jag har läst lite om det här och var men aldrig orkat bry mig tilläckligt. Men idag, mina vänner, har jag haft det så tråkigt så jag har surfat runt lite på deras sida och blev possitivt överraskad!

Det finns massvis med söta grejer och efter som att dollarn är så billig kostar typ varenda grej 100 spänn!!!
H&M - släng dig i väggen!!!!

SneakPeak:

            140:-                     100:-                     80:-

            160:-                     140:-                   180:-

              140:-                   140:-                   120:-

Forever21


- Cate

Hör upp tunnisar!

Så här gör ni om ni vill gå upp i vikt!

Drick:
1 glas saft/dag = Gå upp 4 kilo på ett år!
1 burkläsk/dag = 7 kg på ett år!
1 Kaffe Latte = 6 kg på ett år!

Ät:
1 dl Cashewnötter = 20 kg på ett år!
1 croissant = 8 kg på ett år!
1 Risifrutti = 14 kg på ett år!
1 chokladkaka = 15 kg på ett år!
1 Delicato(neger)boll = 15 kg på ett år!

Utöver din vanliga kost så ska du se att du snart går upp i vikt!
Jag? Jag äter just nu Malaco Snören med lakritssmak. Äter jag ett paket sådana om dagen under ett års tid, utöver min vanliga kost kommer jag att gå upp 15 kg på ett år!

Källa: Aftonbladet.se

-Cate

Smart Citat Sander No.13

Just nu är det många som fyller år, något jag & sander pratade om:

Cate: Först fyllde din bror år, sen fyller min pappa, sen du, sen Sara, sen min moster och min mormor..
Sander: Aaah... det är många som fyller år nu!
Cate: Ja visst!! Det är många som nuppar på sommaren... då föds man ju nu vet du!
Sander: Ja men jag menar... det är många som fyller nu... inte att det föds många nu!
Cate: ??????

image100

Twins By Birth No.21

Denna gången är det:

Bilden ?http://www.gooodamerica.com/pics/2007_12/Cameron_Diaz.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.http://entimg.msn.com/i/150/Movies/Actors2/3C7V602014765_150x200.jpg

            Cameron Diaz                 &               Ellen Barkin

Jag tror definitivt att Cameron kommer att se ut som Ellen när hon blir gammal!!

image100


Bananskal

Fan vad roligt livet är! Om det inte blir något av mig med denna otroliga turen som jag har så vet jag inte vad det ska bli av någon. Nu kör vi!

- Tjoffe.com

Det var en olycka!

Min syster ska flytta och jag gärna hjälpa till då jag vet att hennes kropp är lite sjuk och det är roligt att umgås!
Tyvärr har jag lite ont om pengar efter Thailandsresan så vi visste inte ritkigt hur vi skulle få upp mig till tjockhult!

Plötsligt fick jag en snilleblixt - Jag kan ju ringa Ingalill. Ingalill är min faster och har ett landställe i Stavsjö, där också min pappa bor. I veckorna bor min faster på Lidingö men ibland händer det att hon är på landet. Så jag tog en chansning och ringde numret som går till deras landställe.

Jag ringde och ringde, signal efter signal och sedan var jag nära att lägga på då jag hörde ett svar.
"Yes", tänkte jag... det var någon hemma! Så jag tog upp min situation och jag fick gärna åka med dem till Stockholm.

Wohoo, tänkte både jag och min syster!

Så jag ringde pappa och frågade om jag kunde åka med honom ut till Stavsjö efter jobbet. Han sa att det gick bra och sa att han skulle vara vid mig 14:40. Så jag hoppade in i duschen, klädde på mig och packade. 14:35 hörde jag ett tut nerifrån och jag kollade ut genom fönstret och såg pappas bil. Jag ringde till honom från hemtelefonen och han sa att det var asbrådis och att jag skulle skynda mig ner. Så jag klädda på mig, knötskorna och samlade ihop Thailandspresenterna till min syrra och gick ner på 3-4 minuter.

När jag kom ner var han inte där???

Min mobil var död och jag hade ingen nyckel. Men jag hade en laptop och trådlöst internet. Så jag gick in på internet om msnade min syrra som fick ringa runt. Pappa hade itne tid att hämta mig, Alexander hade inte tid att hämta mig så vi fick ringa återbud till min faster - som tyckte synd om mig!

Så nu ska min faster & farbror hämta mig vid ica strömmen.

Jag har så dåligt samvete att jag nästan börjar gråta! Dagens ros går till min kära faster & farbror!
Tack SÅ mycket!

-Cate

Start 06.00

image542
Vi valde att gå iväg imorse istället för igårkväll. Jag har inte blivit sjösjok än men har har däremot lyckats plåta lite schyssta bilder som jag kommer lägga upp under dagen.

Det är med Swe4470 som är ute och seglar med. Gå gärna in på vår hemsida:

http://swe4470.org/

- Tjoffe.com

Mitt liv som pendlare...

Från och med den 1 maj så kommer jag att börja penda mellan Norrköping - Stockholm... Varje dag! Detta ska iof bli rätt skoj då jag gillar norrköping betydligt bättre än Stockholm. Folket är lite roligare än på andra ställen i sverige. Jag är en riktig Norrköping Patriot skulle man nog kunna påstå.

Det kommer iaf ta minst 3.5 timma per dag!

- Tjoffe.com

Vansinnesfärd med flygaren!

http://drive-line.com/wp-content/uploads/2007/09/2008_subaru_legacy_sti_jdm_1.jpgJust nu sitte jag och Fredda Flyg och vansinnesåker med hans Subaru. Jag sitter och surfar runt och kollar upp på hastighetsmätaren som pekar på stadiga 180km/h.

Att vi killar alltid är så svaga för hastigheter. Jag själv är som ni alla vet rätt omanlig och skicker mest när jag sitter brevid!.

Vi borde vara nere i Norrköpin gom någon timme... max!


- Dotcom

Edit: 230km/h under Nyköpingsbro
Edit 2: 245km/h några minuter senare...
Edit 3: När man sticker ut handen i 200 så känns det inte ens i närheten av ett bröst.

Now I'm Clueless?

Stacey Dash var 30 när hon spelade rollen som Dionne i filmen Clueless! 30 ÅR!
Det var inte direkt något jag anade?

Vinden har vänt!

Nu blir det allt skumpa igen!

- Tjoffe.com

Tick-Tack Tick-Tack

Nu sitter vi bada framfor varsin dator. Vaskorna ar packade och det var lite som ett puzzel att fa ihop allt.

Just nu luktar det fisk som attans dar vi sitter och jag borjar ma ritkgit illa. Tiden gar sakta och aldrig blir klockan fyra. Det ar namligen da taxin avgar fran hotellet. Kanner att jag hela tiden stirrar pa den nykopta klockan som sitter pa min frakninga arm. Jag har fatt sjukt mycket fraknar pa armar och knaen. Sander ar jamnt gyllenbrun.

Fisk, fisk, fisk...

Jag tror jag brande ryggen bland vagorna igar, men det far ga!! Vi har ingen lust att sitta i solan idag da det kanns onodigt att svetta ner sig!!!

Mest av allt vill vi ha:
Svensk mat, svenskt godis & lostavsnitt nar vi kommer hem!
Allehandro vill helst ha MAX eller kebabrulle. Svenskare kan det inte bli!!

Nu satte sig nagon med sjukt kvalmig parfym bredvid. Blev inte direkt battre i den redan kvalmiga luften @kraeks@

Vi hoppas pa fodelsedagskalas pa lordag da vi ska fira en viss Danielsson... vi kan val sla ihop det med en valkomstfest ocksa... who's up...

om 24h:ar vi forhoppningsvis hemma igen... 2 veckor gick fort.

Hej Da

Final Night - Final Shopping!

Klockan 18 lokal tid (12 Svensk) droppade pengarna äääntligen in, lagom till middagen. Så vi shoppade lite kläder och smycken.. men inga klockor. KIDDING! Klart vi köpte klockor. Tyvärr var batteritiden slut i den klockan jag ville ha så det fick bli en annan. Men jag är tyyyp lika nöjd med dem med. Tyvärr såg den inte lika välgjord ut.

Jag köpte även hårpinnar till Maud. När jag gett upp hoppet om att någonsin hitta hårpinnar i trä och istället tänkte köpa ätpinnar fick jag syn på väääärldens sötaste unge med massa lockar i nacken som bara var typ 50cm hög som sprang omrking och blev jagad av sin mamma som hade en pinne i håret. Jag var på'na som en hök och ba:
"Where you buy your stick.. in hair"

"Ooh.. in my shop.. over there. I show you"

Så jag följde med henne och världens sötaste unge bort till shoppen och köpte fyra pinnar á 15:- styck! Kanske rena rånet, vad vet jag, men jag var så glad att jag äntligen hittade några samt så var både jag och Sander förtrollade över hennes söta unge:Hope you like'em sis! Du kan ju säkert göra om dem om du inte vill. Lägga till/ta bort!

Sedan vidare till nästa affär - Klockaffären!
Där jag även köpte en keps till min bror. You like?Korpk'n Khaa for stopping by!image100

Vågor & Kurvor!

Idag är vi inne på sista kvällen! Så innan på dagen passade vi på att bada i havet en sista gång. I morgon hinner vi tyvär inte! Och vi hade sån tur att det var skyyyyyhöga vågor idag som vi sprattlade i hur länge som helst. Vissa var så höga så man kunde inte ens hoppa i dem utan man skjöldes bara runt i skummet, men lika härligt var det! Riktigt mäktiga är de när de peak:ar och lika läskiga är undervattenströmmarna som kommer precis innan vågen. Så vi höll oss på grunt vatten!

Efter att vi solat ett tag ser jag hur Sander lyfter blicken och spärrar upp ögonen:
"Kolla... de har string... och är topless"

Jag var tvungen att kolla och var även tvungen att ta en bild. Se själva:Stringtrosa, topless och rosa badmössa? Zzzeexyyy! Och vilka biffiga killar de hänger med! Got to be Germans!
Som tur var hade de nästan inga bröst, det fick nämligen Sander att sluta kolla. Där emot kan jag säga att det var en och en annan kille som fick en tjottablängare av sin flickvän. Jag & Sander skrattade gott!

image100Spassiba!

Idag åt vi lunch på Spicchio, eller vad det heter, och en gammal man sitter bredvid oss. Innan han lämnar stället går han fram till oss och frågar:

Old man: Excuse me.. where are you from?
Sander: Sweden!
Old man: Oo.. Sweden alright...
Me: Why?
Old man: I was just thinkig that this young woman looks just like a beautiful slavic woman...
Me: ??? Okaay?
Sander: *Laughs*
Old man: Ooh, sorry!It's not like it's the first time someone tells me that! Hur många som helst säger att jag ser rysk ut! I've heard that plastic surgery's very cheap here in thailand! Iof är det ju många supermodeller som är ryskor, men jag ser ju inte ut som dem liksom??

Right after the old man left a family enters the diner and the father looks at us ans asks:
Är ni Svenskar?/Are you Swedish? Without us saying a word??Pretty Cakes

image100

Money Trouble

Än kan vi inte köpa några klockor då vi inte fått in några pengar, men vi får väl hoppas att de kommer i morgon. Ola råkade sätta in pengarna på fel konto, trots att vi sade det rätta kontonumret under inlägget " Ola O La La". Nu hoppas vi på att Ulrik sätter in pengarna på rätt konto annars blir det tyvärr inga klockor då vi inte kan lägga ut. Vi måste ha 800 Baht till resan till flygplatsen samt pengar till mat och vatten ca 500 baht om dagen, kvar har vi totalt 4600. Klockorna kostar 6000 baht och vi fick mängdrabatt. Alexander har pengar på Nordea också men de pengarna kommer vi inte åt då han har dosan hemma in svärje! Så vi håller tummarna!                 

image100  

I värsta fall får vi strunta i tjoffes klocka, då han inte betalt något egentligen.
Förlåt så hemskt mycket.. :D

Några svar 2

Till Britt:
Klart att vi kan leta efter ett koppel till Agaton.. men vi har inte sett några hittils!

Till familjen Wallsson:
Samma svar till er. Vi har inte heller sett någon sådan klocka. Tyvärr var vi lite osäkra på vad stekgul var men i värsta fall kan man ju köpa textilfärg i en hobbybutik för 30:-.

Till Mor:
Jaa mina blommor, ja! De hade jag nästam glömt haha!!! Va bra att du håller koll på dem och ger dem lite pollen! Jag har tappat bort länken till olgas blogg!

image100

Hotel exploring!

Igår när vi kom tillbaka från lunchen tänkte vi bättre på brännan lite men när vi kom till poolen upptäckte vi att solen letat sig bort till andra sidan... hmm tänkte vi och upptäckte en gång som gick bakom internetrummet. Sedan hittade vi ett gym, en dusch till, en finsk bastu och en ångbastu. Den var som en helt nu värld på den andra sidan. Sander sprang glatt in i bastun och spelade allan sen när jag sa "Åååh.. kolla ångbastun" försökte han att gå in dit med, men då var han inte så kaxig längre. Sjuuukt hetta.. sjuuuk!! Släpper förkylningen om jag sätter mig i ångbastun? Eller blire värr?image100

Karon

Igår var vi som ni kanske vet på shopping spree i Karon och jag har säkert sagt det förut men det är mycket fräschare i Karon. Det är en ordentlig trottoar och stranden är fint gyllengul. Vattnet känns också lite blåare! En bit in i Karon har de anlagt en park mellan stora vägen och beachen men en liten å och några broar. Det finns också fler monument att fotografera och samt endel flashiga hotell med thaikänsla. Shoppingen verkade också mycket bättre och det kostar bara 30bht (6:-) att ta den lokala bussen dit från Kata, som går typ 1 gång var 30:nde minut. Om man inte orkar gå dvs. Vi har gått typ varje gång men det är jobbigt att gå i värmen om man inte kan andas normalt!

Att åka buss var en upplevelse för sig. Det verkade som att den hade en "station" i varje stad och där i mellan kunde man hoppa på och gå av var man ville. Om du står på torttoaren när bussen kommer förbi är det bara att du vinkar lite så får du åka med. Ska du gå av trycker på bara på stop-knappen, betalar och går av! Supersmiiidigt! Den går även ganska sakta så du lär itne missa den om den åker förbi. Den tutar också ibland för att göra sig märkt!image100

Det sitter en amerikanska här i internetrummet som ser preciiis ut som Anna Groth!
Önskar jag kunde knäppa en bild!

Måndag!

Good mrgon good morgon.
Igår var jag inte kaxig ni! Efter middagen frågade jag xander desperat om vi inte kunde gå till apoteket och köpa meduxin till mig. Han gick med på det. Jag rosslade med näsan och halsen för apotekskan och hon ba oo I see och plockade fram lite piller åt mig samt en nässpray på plastflaska. hade det lite kruxigt med den. Allt gick på 70:-... jag kan tänka mig att det var märkesnässprayen som kostade då xanders medicin kostade 14:-.... skit skit skit...., vi har ju en budget att hålla oss till haha!!! Men men... sen när vi kommit in på rummet la jag mig kabooom på sängen och reste mig upp efter 5 minuter för att dricka vatten.. då kändes det som att huvudet skulle explodera. SOM TUR VAR såg jag att någon vänlig person glömt en panodil i den röda resväskan jag lånat så jag sög i mig den fort som F och somnade illa kvickt. Sander gick sedan ner till internetrummet och när han kom tillbaka vaknade jag till igen och lade märke till att det blixtra som bara attaaans utanför. Men det regnade inte.. men efter fem minuter regnade det som aldrig förr och blåste som inåtah-vete. Nästan lika illa som det där monsunvädret på mallis. Det började mullra som fan och hade jag inte mått piss skulle jag tagit kort på det för det blixtrade konstant... det var som ett discotek i rummet. Sedan hörde jag något annat muller och ba skrek VAD VA DE?? för jag trodde att huset skulle braka ihop... näst intill. Enligt Sander så höll taket på entren på att flyga väck men i morse var det kvar s de lyckades väl rädda det! Sen höll jag på att somna om igen då det blev ljust som på dagen i rummet och det lät BANGKABOOOM.... sen gick strömmen och AC:en med den! Men vi klarade oss rätt bra utan den... men allt var igång igen efter några timmar!

I morse lät jag som Inger 45 som rökt i lika många år. Precis - basröst som gurglar lite lätt med äckelhosta! Nu är det tack och lov lite bättre!!! Vädret är också soligt!

Idag är det måndag och all personal bär Gult. I Thailand har alla veckodagar tilldelats olika färger och måndagar har färgen gult. Men inte nog med det... Kungen föddes på en måndag så därför bär alla gult för att hedra kungen!
Carl Gustav måste vara såå avundsjuk!

Igår var vi mästare på att pruta. Vår taktik är att visa allt vi har i fickorna typ "No, we only got 1000 baht, look! We didn't bring more!"... då ba "Okeej, okeej.. 1000 baht just for you.. okej, okej". Vi försökte verkligen med klockorna men hon kunde abolut inte gå lägre än 6000 baht... inte ens när vi visat att vi bara hade 4000... men ni såg ju hur mycket hon lade på innan!!!!

Jag hittade ÄNTLIGEN de mörkbruna burkarna med "silver" på locket så jag köpte en hel drös. Jag pruta på dem med.. halva priset. Det gick verkligen inte att få ner dem mer.. vi provade alla metoder.. "only have"... och "ok, we go eat first then maybe we come back".. det är också ett dööbra trick!Söta va?

image100

Jag drömde att Jake Gyllenhaal & Reese Witherspoon fått en bebis och den var sååå söööt! Den hade massor med hår som stod rätt upp! Aaa.. nu vet ni det!

Stekgul

Ola, här är en bild på dina tröjor. Vi fick 3 för 200 kr. En av de vita har jag under, "layers man"!Klockorna verkar bli lite dyrare än vi trodde. Har lyckats pruta ner 4 klockor till 6000 baht, alltså 300 kr styck (hon började på 24000 baht). Verkar inte bli billigare. Vi hade bara 4000 baht med oss till försäljaren men det gick inte ändå. Försäljaren runt hörnet ville ha 5800 baht men det var inte lika snygga modeller. Det kanske är ok om ni lägger till en 50-lapp hemma?? Tjoffe, ville du ha en fyrkantig eller? Hittade en fin vacheron constantin annars..

//Alexander

(Catrin orkade inte ner till internet-rummet idag..)

a-aa-aaa-A-TJOH!

Nä.. nu har förkyldningen tagit över min kropp helt. Jag nyser och snyter mig så mycket (utan att överdriva var 10e minut) att näsvingarna har skavsår. Vi fyller varsin papperskorg med snytpapper om dagen och pappret tar fort slut på rummet. Städerskorna måste tro att vi är galna! Sander är iof inte specielt sjuk längre vilket är ett gott tecken för det betyder ju att jag inte kommer vara så sjuk på vår hemfärd! Orka sitta och vara sjuk på en flygplan i 13h, no thank you!

Idag var jag så himla tröttans efter lunch att jag låg och halvsov i sängen ändå fram till middan. Jag hade iof ett öga öppet då vi hade Discovery på och de berättade om skottlossningen mot Reagan. Verkade vara en hurtig gubbe det där!

Idag tog jag en soppa jag trodde skulle vara bra mot förkyldningen och bad om att få det lite het så näsan kunde rinna klart. Den var väl ganska god, men den smakade typ bara limegräs. Den var inget stark alls?? Plus allt det de kryddar soppan med - kan man äta det? Kändes typ bara som att de slängt i en massa löv och rötter som var stenhårda. Tänk lagerblad! När vi satt där och åt vår thaimat sa Sander:
"När vi kommer hem... då måste jag få en dubbel-cheese. I driven... om vi blir hämtade. Jag måste få det...höhöhö"

Då föreställde jag mig känslan av att ta en tugga perfekt saltat nötkött, med några skivor krämig cheddarost, syrlig ketchup och aning stark senap tillsammans med lite frasigt rostat bröd... "mmmmm" sa jag... "det vill jag med!"

Till Britt:
Ja va bra... trodde jag hade fått någon allvarlig sjukdom! Ska duscha ordentlig jag looovar!

Till Sara -h:
Okeeeej, ris it is ;D... Jag ska nog hitte på nåt! Men det blir billigt.. inget fancy schmancy!

Oj vad svårt att beskriva... men jag tror helt seriöst att du har mest rätt på det sistnämnde... men bara när brudarna sjunger "Aaaaj, löööv, juuuruuup".. typ så sjunger det. Jag kan spela in det med min kamera så skaru få höra!!!
Och du sara.. om vi bjuder till fest när vi kommer hem.. då kan du väl i alla fall komma vaa? VIsst kan du dä?

(Jag har snytit mig 3 gånger under tiden jag skrivit detta inlägg.. samt hållt en näsduk under näsan näst intill konstat mellan snytingarna.. man skulle kunna säga atta det är snöblandat regn!!!

Puss o kram från en rinnande näskran!

image100 Kjellstreem - Kata Beach

Soleksem?

Yes, jag börjar få soleksem!!! Härligt värre! Vet inte vad det kan vara annars, men det är rött och kliar och är på halsen och magen! Vad ska man göra åt det? Har ju med mina Aloe Vera-grejer från Oriflame som ska verka lugnanade. Ska jag dutta på det eller? Jag vet ju med säekrhet att det är endel cosmeticanördar som läser detta ;).

Sara utan H.. du fyller ju snart.. önskar itne du dig något från Thailand? Eller vill du ha fantomenklubbor igen *fniss*. Idag har vi bara badat i poolen då jag inte orkar med kladdigt saltvatten och salt som är ÖVERALLT längre. Har sand i öronen och i hårbotten som aldrig tycks försvinna.

På hotellet bor det mest asiater och engelsktalande människor, (amerikaner, engelsmän & australiensare). När Sander har på sig sin Steve Irwin-skjorta tror alla försäljare att vi är austrliensare:

"scuse me, were you from? Australia??"

Har han den inte på sig är de ganska bra på att gissa rätt. En gång gissade de Finland... jag som vanligtvis brukar
 ignorera dem kunde inte låta bra att surt säga "NO, we're not form Finland". Vi blir aldrig bruna... kanske är därför de tror det. Vet inte var mina känslor för finländare kommer ifrån???Internetet är paj på vårt rum så det är segt men blogginlägg, so sorry!


image100

Vad ska jag bestalla for mat?

Jag fattar inget av deras menyer. Jag gillar verkligen thaimat hemma i sverige for do fattar jag vad som stor po menyerna. Nu verkar det bara bli fel vad jag en besteller. Sej namnet po en god thailendsk rett. Jag gillar cocosmjolk, cashewnoetter och jordnoetsos och ananas, kyckling eller inget kott alls, eggnudlar hellre en glasnudlar... ja jag vet inte. Minimajs.

Annars boerjar jag laengta efter snabbmackisar med koettbullar, ketchupmmmmmmmmmmmmmm!!!
Eller annan vanlig husmanskost. Nae nu for jag hemlaengtan....


Hej do

Ola o lala

Okej, nu har vi hittat Polo Pikeer till dig ola, men det fanns inte i korall, men i mer cericeaktig ton och orange. Men det fanns i gult och vitt, men stor polospelare och i liten. Vi prutade ner dem till 100kr styck if we boguht tre stycken. De kostade 150 kr styck annars, ett pris man garranterat kan pruta ner. So what you say?Vilken klocka?

Idag har vi solat hela förmiddagen men efter lunchen gick vi en sväng hos försäljarna för att fota lite grejer. Real Louis Vuitton sa en tjej utan att röra en min.

Till Ulrik..
Här är foton på diverse klockor:


LV och Rolex-modeller:


Nu ska vi till stranden igen.

God Förmiddag!

Idag har vi solat på förmiddagen men vi gick vid lunch när solen stod som högst. Skuggan är verkligen precis under objeket och solen skiner från alla håll! Efter som att vi börjar få ont om pengar kan vi inte längre äta lunch på de fina restaurangerna så vi köpta lite frukt, mackor nudlar och pistagenötter på 7Eleven, allt till ett värde av 30:-. Det gick lika bra. Man orkar ändå inte äta massor i denna värme. De vi lägger pengar mest på, efter hotellen, är just mat och taxi! Det är ju inga stora summor men många bäckar små!

Några svar

Till Maud:
Jaa va braa.. trodde du skulle gilla dem. Jag ba "She likes brown and purple" och så fiskade han upp några med just de färgerna! Vilken röta!!!

Till Ola:
Visst kan vi hålla utkik, men vi kan nog inte lägga ut pengar åt dig, då de börjar sina. I så fall måste du nog, tyvärr, sätta in pengar på aledans konto!

Till Britt:
Vi förstår inte ritkigt vad du menar med det där men datumen. Här är vi 6h före er och vi brukar skriva antingen efter lunch, som nu, eller sent på kvällen innan vi ska sova. Tiden på bloggen anges i svensk tid. Ja nu ska vi bo på ett och samma hotell för resten av resan så vi slipper flänga runt så mycket. Fick ju bra pris här pay6 stay9.

Läste att aftonbladet gått ut med en varning för tjejer att vistas i thailand! kanske inte borde gå ensam om kvällarna trots allt!!!

I morse vaknade jag av att jag hade ont i halsen och nu under dagen har även nysarna kommit! Ja precis, jag har blivit smittad! Inte så konstigt kanske, men inte så farligt heller. Nu ska vi ut i solen igen.

Tjipp tjopp. Vad har ni för väder där hemma?

image100

Sawadee Khaaa!

Idag har vi typ bara badat. Men jag fick sådan huvudvärk att vi var tvugna att gå hem igen. Tycker inte att det händer något med färgen????? Antar att det är sådan som händer när man använder spf 50 haha! Men igår var vi typ  på Thailands Ica Maxi och fyndade massor. Sjuuuuukt billigt. Så då köpte vi spf 30. Huden bör klara lite mer sol nu. Tyvärr får man ju bikinimärken och jag är inte direkt den som kör French style på stranden! Eller Brasillianskt... för den delen. Men man ser ändå att vissa kärringar har string och då kräks sander!

Igår var det jättemånga vågor som vi kroppssurfade på och det var de roligaste jag gjort på länge! Ibland fick man in snitsen och gled skiitlångt och llyckades hålla huvudet över vatten hela vägen. men idag var det inte lika vågigt så då var det lite trist.

Jag är såååååå sugen på kola- och sötlakritssnören. Ni vet, Malaco-elefanten......... Kan ingen fixa det til mig när jag kommer hem pliiiiiiis?
image100

Lite mer shopping!

Jag tog med mig få klädesplagg hit med hopp om att jag skulle kunna köpa massor här, då det är de ala skriver och säger. "Ta inte med dig något, du kommer köpa så mycket däär". My ass! Jag hittar typ ingenting alls! Hittade iof ett par coola aladinbyxor med elefanter på men hur ofta kommer man använda dem? Nä, precis! Tänker ju inte handla bara för att det är billigt. Jag vill ju kunna använda det också. Börjar bli ltie trött på alla försäljare också men som sagt är det inte thailändarna som är de jobbigaste itan de är invandrarna.. typ från Burma eller liknande! De är så sjuuukt jobbiga. Speciellt de som jobbar som inkastare till skrädderier. Så ser de ofta att du är svensk så de säger Tjenare kompis, hrur är läget! Den personen som lärt dem att säga det borde få fett med stryyyk! MM.. det tycker jag! En grej var iof ganska kul, när jag stod och tittade på plånböckerna härrom kvällen. Efter att försäljaren sagt sitt oprutade pris rynkade jag lite på näsan och han ba " Mycket billigt... Ullred". "Sa han ullared?" frågade jag sander och skrattade.. "Mmm.. mycket billigt" svarade försäljaren... ack ack ack!!!!!

Men.. till Maud har jag nu köpt ett parasol samt två kuddfodral. De är bruna och auberginfärgade med elefanter på? You like? sammanlagt betalade jag 80:- för det. Då hade jag ändå prutat lite, men billigare än indiska. Gillar du fodralen eller vill någon annan ha dem? Inga pinnar än, kollar utbudet men de lär inte kosta mer än 20:-!

image100

Patong Town

Igår gick vi till Karon Beach. Sedan höll jag på att dööö av värmeslag så vi tog en AC-karaoketaxi till Patong Town. Jag skulle nästan vilja säga att det var roligare affärer där, även om de var snarlika. Jag såg ett par skitsöta skor... 1200:- kostade de.. och då snackar vi inte i baht!!!! Så det blev inga. Där emot fick jag ääntligen äta lite Sushi och det var så gott så gott... så gott att jag åt det idag med! Vet inte varför jag är så förtjust i det men det känns som bra mat när det är så varmt ute! dessutom ääälskar jag wasabi och känslan den ger i näsan.. typ en explosion. Inte helt olikt pepparrot! Men sander åt ju såklart ingen sushi utan han gick till burger king istället *suck*. Men idag sa jag ifrån.. jag sa "Guud vad tråkig du är... Du äter ju bara hamburgare och pizza... vilken personlighet!!". Då gick han med på att äta på sushirestaurengen med mig fast han beställde baconlindade sparrisar och smakade några vegetariska sushibitar av mig. Han tog också färsk ingefära och wasabi så vi får se om de ger verkan på bihålorna!Det är supervanligt att de plastar in maten och visar upp i entreerna? Kockarna på Japanska restaurangen hade slipsar och munskydd!!! Diskplockaren hade fluga. Något för Ankeborgs Hamnkrog?

Men igår när vi gick och kollade prylar stötte vi på två långa spacklade tjejer med misstänksamt mörka röster!!! Så nu har jag sett en! Vi tänkte åka tillbaka till Patong senare, när vi vet hur mycket pengar vi har kvar! Vi gick på bio också och såg Fools Gold, tror jag den heter. Den var ganska bra men mest imponerande var biosalongen. Vilken volym och vilka säten. Och ändå kostade en biobiljett 30:- för deluxsätena! Riktigt bekväma med kopphållare och gung i ryggen så man kunde gunga lite skönt!!! Dessutom hade de popcorn i fyra olika smaker! Men jag tordes inte. Sander vill se Vantage Point och den har premiär den 4e så vi kanske får en ny chans! En annan grej som var lite kul var att innan filmen, efter all reklam, så ställde sig alla (10 st) upp i salongen. Bilder på kungen svepte förbi och en låt spelades jag förmodar var nationalsången. Jag och Sander tittade lite puckat på varandra och ba "ska vi ställe oss upp eller... hur gör vi nu", så vi ställde oss upp och respekterade kungen, i ca 3 minuter. Vi behöver lite mer sånt i sverige, haha!!

image100

Några svar!

Oj vad många kommentarer, skitkul! Tyvärr måste jag meddela att Alexander har blivit sjuk! Och med sjuk menar jag förkyld. Istället för att snyta sig 5 gånger om dagen snyter han sig 15 och han nyser kanske 5 gånger om dagen med och är allmänt hängig. Någon feber vet vi inte om han har då man är varm hur man än gör, men har tror själv inte att han har det! Där emot tycker jag att han blir trött ganska fort och orkar inte leka i vågorna speciellt länge! Vi har köpt förkyldningsmedicin på "apoteket", vi får se hur de hjälper, heehee!

Till storebror:
Jo, jag vet. När vi var på Koh Phi Phi kände jag att det hade varit ett bra alternativ men för en förstagångsresa till Thailand ville jag gärna bo på ett tryggt ställe jag vet har rinnande vatten och internet så jag, som nu kan höra av mig till nära och kära på andra sidan jorden så de vet att allt är okej. Men nästa gång blir det bungalow. Jag vill bara känna mig lite mer hemma först. Jag är lite feg. Kollade på bungalow först (över nätet) men de var alltid mycket dyrare än hotellrummen? Letade på fel ställe. Hoppas att allt är bra annars!!!

Till småkusinerna:
Tror nog inte att jag kan komma till den 20e då det är innan lön och denna resa har varit ganska kostsam så de pengarna som blir över när vi kommer hem måste gå till räknar och mat, :). Men vi får se hur det går att lösa. Kul att ni gillade sakerna! Nä, inte sett röken av någon sådan försäljare? Har däremot hört en massa historier om hur fantastiskt det ska vara så jag håller utkick. Vi fick iof ananasklubba när vi åkte med färjan från Koh Phi Phi, det ingick i biljetten.

Gunilla:
Jo, jag känner att jag skulle uppskattat det mycket. Dessvärre vet jag inte med Herrn som står i duschen nu. Så det kanske blir med en kompis nästa gång :).

Till Sarah:
Nu måste jag berätta en helt störd grej som jag kom på nu när du sa Sofies Mode. Jag drömde om henne??? Varför skulle jag göra det egentligen? Inte sett henne någonstans. Ingen jag direkt tänker på dagligen. Tror du att det är ett tecken? Att jag kommer hitta sådana skor? Känns som det ser mörkt ut, men kanske finns i Patong. Och ja visst är de sjukt söta!! :)

Till Anonym:
Klockan var typ 23 på kvällen och efter som att sander är lite hängig orkar han inte med hela dagar och hela nätter så när han sov glodde jag lite på en film. Gick ut ensam ett litet tag men det kändes inte okej. De västerländska killarna var på mig och viskade saker????? Idioter! Så jag köpte en film och gick hem igen. Annars älskar jag film och ser inget problem i att se det på min semester. Det är ju trots allt min fritid och på fritiden brukar jag se på film.

Nu blir det frukost. De har slutat med majs???? Jag fattar inte varför? Och varför tittar de på ens fötter så in i bängen??? Hela tiden!

image100
Sugar Palm - Kata Beach!

Om du ska säga till Taxiföraren var du bor kan du inte säga Sugar Palm med vanligt enegelskt uttal utan du måste säga Sugga Paaaam med nasal asiat-dialekt. Annars fattar de inte! Skön att vara tillbaka då hotellet är fräscht och lugnt!


Ny utsikt!

Det var skönt att komma tillbaka då detta känns lite som hemma nu! Sugar Palm är också bra då internet och dvd-filmer är gratis. Dessvärre är jag en filmslukare och redan sett det mesta så jag köpta 27 Dresses idag för 14:-. Väl värt vartenda öre! Men det är inte det enda jag köpt.

ANNA & EMMA SE HIT!Två klänningar med små vingar på ryggen, en gul klänning och en rosa. Tyvärr båda i samma storlek så antingen passar de båda, Anna eller Emma, hehe! Ett linna med tillhörande kjol till Anna. Varsin Tandborste, tandkräm och bortshuvudsfodral! Blir det bra? Finns hur mycket som helst och skulle kunna köpa hur mycket som helst men det går ju tyvärr inte!

Sen var jag igång igen och hittade två plånböcker. Kunde inte bestämma mig för vilken så jag köpte båda. Betalade 70:- styck för dem och det får man ju inte ens en plånka för på Åhlens!Om de är äkta? Självklart!!!! Har letat efter M.J men utan resultat!

Koh Phi Phi

Igår tog vi tidiga färjan från Phuket Town till Koh Phi Phi för typ 240:- tur-retur med shuttle från hotellet. Resan tog från hotellet typ 2h och var gaaanska seg. Vädret såg också mörkt ut... 4real. Det var helt kolsvart i skyn och det syntes att det öste ner på vissa håll. Och där satt vi på färjans tak på öppet hav med blixtar omkring oss. Ja, det var lika mysigt som det låter. Jag försökte ta bild på det men det ser verkigen inte lika svart ut på bilderna som det egentligen var. Som  en vägg! Men det utvecklade sig till bättre väder, typ som jag förutspått. Alla våra dagar har börjat med dåligt väder och sen vid typ 11am spricker det upp och solen regerar!


Molnen var lika svarta som det där båten pruttar ut! Jag gick på toa också och toan spolade hela tiden. Det går rätt ut i badvattnet eller? Haha?!!?

När vi kommer dit blir jag väl inte såå imponerad men stället växer på mig när vi sitter på ett hak och dricker frukt- & isslush. Jag tog tre stycken.. mmmmm melooon .. mmm kokosnöt! Så jävla gott!!! 6:- styck ba! Samtidigt brusar vågorna och schysst carribean music strömmar från någon högtalare. Precis som på film tänkte jag och viftade lite på tårna!Svalka sig lite, Eva Fröling fårn S.O.S enligt S, Fröling palskar, Mysiga gångar på Phi Phi men en ATM finns också!


Sen kom färjan tillbaka och vi var tvugna att åka tillbaka till Phuket Town där bagaget väntade på vårt "lyx"hotell.

image100

Phuket Town

Så, i förrgår drog vi iväg till Phuket Town för att kolla in galleriorna samt staden lite granna med såklart!
Jag skulle vilja säga att det är typ detsamma fast med lite högre hus. Jag blir nästan lite irriterad på att de itne tar hand om grejerna ordentligt. De bygger nytt och efter 5 år ser det ut som skit. Vi har nu bott på tre hotell och fuktskador och svartmögel verkar vara mer regel än undantag. Det märktes påp Thailändarna att de ansåg att hotellet vi bodde på i Phuket Town, Metropole Hotel, var något mycket fint och det kanske var skitflott för 25 år sedan men nu var det ganska skabbigt. Ändå tog vi ett deluxrum. När vi kom dit hölls det en bröllopsfest och det bodde massor med flygvärdinnor där såå någon slags hög standard måste det haft??? Annars är hotellet vi bor på ny lätt fräschast!Sander i Tuk-Tuk, Oceans View (haha) från hotellrummet, Det mesta var i fake och äkta maror bla vårt badrum.

Hur som helst var shoppingen i Phuket Town inte så mycket att hurra för. Det fanns massor med affärer och gallerior. Vi var bland annat på Central Festival, Robinsons & Lotus och visst var det fint med det fanns inget att köpa? Man skulle kunna säga att jag inte delar smak med Thailändarna!

Till middag tänkte vi prova KFC.. mm det gjorde vi och det  var så jääägarns äckligt. Ät inte där!!!!

Efter det gick vi till Swensens, typ Smultronstället i Sörping, fast lite mer Amerikanskt. Där inne var det fullt med thailändare. De gillar verkligen den Amerikanska kulturen då de har mer Amerikanska shops här än hemma i Sverige.
Det var barnsligt kul att äta där och jag går gärna dit igen. En tredjedel av smultronställets piser typ!Vi shoppade lite dock. Bla gick vi in i en Converse-butik  men väldigt trevliga butiksbiträden som snacka mycket. Vi köpte varsina skor för ca. 150:- paret!!!!! När de frågade vad de kostade i Sverige höll de på att sätta luften i fel strupe! Mm... sjukt billigt. De hade massor med coola skor också. Inget var fake heller. Något han konstaterade fler än en gång. Alexander ångrar sitt köp lite men jag sa att vi kan ge skorna till min lillebror om han inte vill ha dem. Vad har du för storlek pladderhatt? Jag köpte också en sötklänning men det var "imported fabric" så det var itne direkt billig. 400:- betalade jag men det var den värd!Sen gjorde vi inte så mycket mer den kvällen utan försökte sova... tack och lov hade jag öronproppar och slapp höra ?reagge?dunket som varade ända in mot småtimmarna!

image100


Kata, Karon, Kata Noi!

Jag tar vid där vi slutade!

Vi har vandrat omkring endel till de närliggande stränderna. Bl.a till Karon (20 min gång) och till Kata Noi (15 min gång) och alla stränderna är superfina. Kata Noi & Kata har ungefär samma slags sand! Gyllenvit lagom ren sand och klart vatten. Men Karon har ganska grov gyllene sand fast som iof vid vattenbrynet är len. Alla tre med fin botten.

Jag tror tom att jag skymtade Melanie Griffith på Kata Noi, men jag är inte säker. Man vågar ju inte direkt blänga!!! Men det är en ganska privat strand och lite längre ut i vattnet fans värsta fetingbåten... so you never know. Hon hade blont tuffsigt hår, solbrillor, knallröda plutläppar, vitbikini och vinglade omrking.
Annars var Kata Noi liten och mysig och Karon mycket större men vacker. Karon har typ en extremt lång blvrd med massor affärer och matställen. Eller inte affärer kanske utan mer stånd. Än har vi inte gått dit men vi har nog med att hållas med försäljarna här! Lagom mycket tycker jag.

Kata Beach:Kata Noi:Karon Beach:


Fler bilder på stränderna lär komma!!!

image100

Finally!

Blogg.se har haft sin server nere för någon slags uppdatering så jag har inte kunnat skriva någonting alls, inte heller kunnat kommentera. Däremot har jag velat skriva en massa men nu känns det som att jag har glömt bort allt.

Jag kan lite kort meddela att vi mår bra, jetlagen har lagt sig och vi är tillbaka i var vanliga dygnsrytm så vi går inte upp lika tidigt på mornarna längre. Det är för skönt att sova helt enkelt, men frukosten och stranden kallar. Får berätta mer om vad vi har haft för oss senare.

Kram

image100